|
Składniki | ||
krewetki | 12 sztuk | |
Bulionetka drobiowa Knorr | ||
pomidory bez skórki | 2 sztuki | |
papryczki chili | 5 sztuk | |
trawa cytrynowa | 2 sztuki | |
korzeń galangal | 40 gramów | |
pasta chilli | 1 łyżka | |
sos rybny | 3 łyżki | |
sok z limonki | 3 łyżki | |
natka kolendry | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr. |
Krok 2 |
Dodaj trawę cytrynową, korzeń galangal i gotuj przez około 3 minuty. |
Krok 3 |
Następnie dodaj pastę chilli, pokrojone pomidory, papryczki chilli i gotuj kolejne 10 minut. |
Krok 4 |
Dodaj również krewetki i pozostaw całość na małym ogniu. Na koniec dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki. Gotową zupę podawaj posypaną kolendrą. |
Autor: przepisy.pl |