Zupa Tom Yam Gong

30


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
krewetki12 sztuk
Bulionetka drobiowa Knorr
pomidory bez skórki2 sztuki
papryczki chili5 sztuk
trawa cytrynowa2 sztuki
korzeń galangal40 gramów
pasta chilli1 łyżka
sos rybny3 łyżki
sok z limonki3 łyżki
natka kolendry1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr.
Krok 2
Dodaj trawę cytrynową, korzeń galangal i gotuj przez około 3 minuty.
Krok 3
Następnie dodaj pastę chilli, pokrojone pomidory, papryczki chilli i gotuj kolejne 10 minut.
Krok 4
Dodaj również krewetki i pozostaw całość na małym ogniu. Na koniec dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki. Gotową zupę podawaj posypaną kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl