| |||||||||
| Składniki | ||
| krewetki | 12 sztuk | |
| Bulionetka drobiowa Knorr | ||
| pomidory bez skórki | 2 sztuki | |
| papryczki chili | 5 sztuk | |
| trawa cytrynowa | 2 sztuki | |
| korzeń galangal | 40 gramów | |
| pasta chilli | 1 łyżka | |
| sos rybny | 3 łyżki | |
| sok z limonki | 3 łyżki | |
| natka kolendry | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj 1 litr bulionu z wody i bulionetki Knorr. |
| Krok 2 |
| Dodaj trawę cytrynową, korzeń galangal i gotuj przez około 3 minuty. |
| Krok 3 |
| Następnie dodaj pastę chilli, pokrojone pomidory, papryczki chilli i gotuj kolejne 10 minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj również krewetki i pozostaw całość na małym ogniu. Na koniec dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki. Gotową zupę podawaj posypaną kolendrą. |
| Autor: przepisy.pl |