| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek, chili i cebule drobno posiekaj. Podsmaż na połowie oliwy. |
| Krok 2 |
| Jak cebula zrobi się rumiana wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr. |
| Krok 3 |
| Dodaj rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotuj powoli około 15 minut. |
| Krok 4 |
| Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki. Skrop obficie pozostałą oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz w 200 stopniach, aż grzanki zrobią się rumiane. |
| Krok 5 |
| Pod koniec gotowania dodaj do zupy listki tymianku, posiekane liście bazylii oraz szczyptę cukru. Zagotuj i wlewaj na talerze. Po wierzchu posyp upieczonymi grzankami i posyp startym parmezanem. Podawaj natychmiast. |