Zupa toskańska

49


Łatwe


48 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
czosnek ząbki 2 sztuki
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
bagietka0.5 sztuk
oliwa150 mililitrów
mała papryczka chilli1 sztuka
tymianek świeży gałązka3 sztuki
świeża bazylia2 sztuki
parmezan30 gramów
pomidory z puszki200 gramów
koncentrat pomidorowy1 łyżka
cukier1 szczypta
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek, chili i cebule drobno posiekaj. Podsmaż na połowie oliwy.
Krok 2
Jak cebula zrobi się rumiana wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr.
Krok 3
Dodaj rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotuj powoli około 15 minut.
Krok 4
Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki. Skrop obficie pozostałą oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz w 200 stopniach, aż grzanki zrobią się rumiane.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj do zupy listki tymianku, posiekane liście bazylii oraz szczyptę cukru. Zagotuj i wlewaj na talerze. Po wierzchu posyp upieczonymi grzankami i posyp startym parmezanem. Podawaj natychmiast.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl