Zupa warzywna
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • marchew - 6 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 2 sztuki
  • kalafior - 1 sztuka
  • seler naciowy - 4 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • groch suszony - 500 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • dynia - 500 gramów
  • makaron gwiazdki - 250 gramów
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Zalej suchy groch zimną wodą na noc.
  2. Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w kawałki.
  3. W dużym garnku zagotuj wodę, rozpuść w niej kostki Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr i dodaj wszystkie warzywa wraz z grochem, koncentratem pomidorowym i makaronem. Gotuj do, czasu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie.
  4. Przed podaniem do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą skórkę z cytryny i świeżo mielony pieprz.
  5. Podawaj udekorowaną listkami tymianku.