Zupa warzywna z kurczakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z kurczaka - 50 dekagramów
  • kalafior - 50 dekagramów
  • marchew - 2 sztuki
  • brukselka - 8 sztuk
  • por - 0.5 sztuk
  • fasolka szparagowa - 25 dekagramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy 1,5l wody i stawiamy na ogniu.
  2. Kalafior oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki.
  3. Dodajemy wszystkie warzywa do gotującego się mięsa.
  4. Gotujemy 20 minut. Doprawiamy do smaku.