|
Składniki | ||
parmezan | 40 gramów | |
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 3 sztuki | |
jajko | 5 sztuk | |
gałka muszkatołowa | 1 szczypta | |
pietruszka | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Zagotuj i zdejmij z ognia. |
Krok 2 |
Drobno zetrzyj parmezan i ubij go z jajkami na jednolitą masę. |
Krok 3 |
Powoli dodawaj miksturę serową do rosołu, wciąż mieszając. |
Krok 4 |
Gdy już całość znajdzie się w garnku, podgrzewaj zupę jeszcze pięć minut. Nie gotuj. |
Krok 5 |
Na koniec dodaj natkę pietruszki i odrobinę gałki muszkatołowej. |
Autor: przepisy.pl |