Zupa włoska Stracciatella

Składniki:

  • parmezan - 40 gramów
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 3 sztuki
  • jajko - 5 sztuk
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • pietruszka - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Zagotuj i zdejmij z ognia.
  2. Drobno zetrzyj parmezan i ubij go z jajkami na jednolitą masę.
  3. Powoli dodawaj miksturę serową do rosołu, wciąż mieszając.
  4. Gdy już całość znajdzie się w garnku, podgrzewaj zupę jeszcze pięć minut. Nie gotuj.
  5. Na koniec dodaj natkę pietruszki i odrobinę gałki muszkatołowej.