Zupa włoska Stracciatella

2


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
parmezan40 gramów
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr3 sztuki
jajko5 sztuk
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr1 szczypta
pietruszka0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Zagotuj i zdejmij z ognia.
Krok 2
Drobno zetrzyj parmezan i ubij go z jajkami na jednolitą masę.
Krok 3
Powoli dodawaj miksturę serową do rosołu, wciąż mieszając.
Krok 4
Gdy już całość znajdzie się w garnku, podgrzewaj zupę jeszcze pięć minut. Nie gotuj.
Krok 5
Na koniec dodaj natkę pietruszki i odrobinę gałki muszkatołowej.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl