Zupa z brządu

6


Łatwe


40 min.


2 os.

Składniki
marchew1 sztuka
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
brząd (suszone owoce: wiśnie, jabłka, gruszki i śliwki)2 szklanki
woda2000 mililitrów
sól1 łyżka
cukier1 łyżka
śmietana1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.
Krok 2
Gotuj wszystko do miękkości.
Krok 3
Następnie wlej ½ szklanki śmietany wymieszanej z łyżką zasmażki Knorr. Zagotuj i dopraw cukrem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl