Zupa z brządu
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchew - 1 sztuka
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
  • brząd (suszone owoce: wiśnie, jabłka, gruszki i śliwki) - 2 szklanki
  • woda - 2000 mililitrów
  • sól - 1 łyżka
  • cukier - 1 łyżka
  • śmietana - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Do 2 litrów zimnej wody włóż marchew i brząd, czyli suszone owoce wiśni, jabłek, gruszek i śliwek. Dopraw do smaku solą, jeśli uznasz to za konieczne.
  2. Gotuj wszystko do miękkości.
  3. Następnie wlej ½ szklanki śmietany wymieszanej z łyżką zasmażki Knorr. Zagotuj i dopraw cukrem.