Zupa z chilli
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Papryczki chilli - 2 sztuki
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • makaron sojowy - 1 opakowanie
  • trawa cytrynowa - 2 sztuki
  • Listki limonki - 2 sztuki
  • sok z limonki - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • sos rybny - 1 łyżka
  • cukier - 1 łyżka
  • kolendra - 1 pęczek
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.
  2. Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek.
  3. Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut.
  4. Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj.
  5. Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą.