|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
woda | 1 litr | |
cukier | 1 łyżka | |
sok z limonki | 1 łyżka | |
kolendra | 1 pęczek | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
trawa cytrynowa | 2 sztuki | |
sos rybny | 1 łyżka | |
Papryczki chilli | 2 sztuki | |
makaron sojowy | 1 opakowanie | |
Listki limonki | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr. |
Krok 2 |
Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek. |
Krok 3 |
Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut. |
Krok 4 |
Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj. |
Krok 5 |
Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą. |
Autor: przepisy.pl |