Zupa z chilli

21


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
woda1 litr
cukier1 łyżka
sok z limonki1 łyżka
kolendra1 pęczek
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
trawa cytrynowa2 sztuki
sos rybny1 łyżka
Papryczki chilli2 sztuki
makaron sojowy 1 opakowanie
Listki limonki2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr.
Krok 2
Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek.
Krok 3
Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj.
Krok 5
Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl