| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| woda | 1 litr | |
| cukier | 1 łyżka | |
| sok z limonki | 1 łyżka | |
| kolendra | 1 pęczek | |
| Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
| trawa cytrynowa | 2 sztuki | |
| sos rybny | 1 łyżka | |
| Papryczki chilli | 2 sztuki | |
| makaron sojowy | 1 opakowanie | |
| Listki limonki | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku zagotuj litr wody z bulionetką Knorr. |
| Krok 2 |
| Cebulę posiekaj, trawę cytrynową bardzo drobno pokrój, posiekaj chili i zmiażdż czosnek. |
| Krok 3 |
| Do bulionu wsyp cebulę, trawę cytrynową, listki i sok z limonki, czosnek i chilli. Gotuj przez 20 minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj sos rybny, cukier i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Makaron sparz, a następnie włóż go do dużej miski i zalej zupą. Posyp posiekaną kolendrą. |
| Autor: przepisy.pl |