Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • oliwa - 2 łyżki
  • mleko kokosowe - 100 mililitrów
  • pasta curry - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj cebulę, przykryj i duż na niewielkim ogniu przez kilka minut.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Cukinię (nieobraną)zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Dodaj warzywa do garnka, przykryj i duś jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  3. Zalej litrem wrzątku, dodaj bulionetkę i wymieszaj. Gotuj kilka minut, dodaj mleko kokosowe i pastę curry i znów wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.