Zupa z cukinii, marchwi i mleka kokosowego

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cukinia1 sztuka
marchew1 sztuka
oliwa2 łyżki
mleko kokosowe100 mililitrów
pasta curry1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj cebulę, przykryj i duż na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 2
Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Cukinię (nieobraną)zetrzyj na grubych oczkach lub zmiksuj. Dodaj warzywa do garnka, przykryj i duś jeszcze 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Zalej litrem wrzątku, dodaj bulionetkę i wymieszaj. Gotuj kilka minut, dodaj mleko kokosowe i pastę curry i znów wymieszaj. Gotuj jeszcze minutę.
Autor: Aleksandra KrzyżanowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl