Zupa z dyni

Składniki:

  • dynia - 400 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój i podduś na tłuszczu.
  2. Z dyni usuń gniazda nasienne i obierz ja. Pokrój drobno i dodaj do cebuli, duś 15 minut, od czasu do czasu mieszaj.
  3. Bulion na włoszczyźnie Knorr rozprowadź w 4 szklankach wrzątku.
  4. Zalej dynię bulionem Knorr. Gotuj pod przykryciem do miękkości dyni.
  5. Zmiksuj całość, wymieszaj ze śmietaną, przypraw i podawaj.