Zupa z dyni i batatów
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia piżmowa - 1 sztuka
  • słodkie ziemniaki - 4 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • woda - 1 litr
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • Cynamon z Wietnamu Knorr - 1 łyżeczka
  • margaryna - 30 gramów
  • miód - 4 łyżki
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Dynię ostrożnie przetnij wzdłuż na pół. Następnie za pomocą łyżki pozbądź się pestek i ostrym nożem obierz owoc ze skórki.
  2. Obrany miąższ dyni pokrój w kostkę. Podobnie przygotuj ziemniaki.
  3. W garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Gdy zrobią się rumiane, wlej wodę.
  4. Teraz dodaj do zupy dynię, ziemniaki i 2 kostki Rosołu z kury Knorr. Całość gotuj powoli ok. 30 minut, aż składniki będą miękkie.
  5. Zupę dopraw cynamonem, miodem i margaryną. Następnie całość zmiksuj na gładki krem.