Zupa z fasolką szparagową

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
wywar z mięsa i warzyw1.5 litrów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
fasolka szparagowa świeża lub mrożona30 dekagramów
pieczarki15 dekagramów
migdały4 dekagramy
papryka konserwowa10 dekagramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Fasolkę umyj i pozbaw końców, a następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć mrożonej fasolki szparagowej.
Krok 2
Pieczarki oczyść, wypłucz, pokrój w paski i usmaż. Następnie dodaj fasolkę i zalej wszystko wywarem. Ugotuj.
Krok 3
Obierz migdały ze skórki. Pokrój paprykę w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i pozbawione skórki migdały, pokrojoną paprykę oraz kostkę Bulionu grzybowego Knorr.
Krok 4
Dodaj do zupy 2 łyżki Zasmażki błyskawicznej jasnej Knorr, cały czas mieszając. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl