Zupa z fasolką szparagową
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wywar z mięsa i warzyw - 1.5 litrów
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
  • fasolka szparagowa świeża lub mrożona - 30 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • migdały - 4 dekagramy
  • papryka konserwowa - 10 dekagramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Fasolkę umyj i pozbaw końców, a następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć mrożonej fasolki szparagowej.
  2. Pieczarki oczyść, wypłucz, pokrój w paski i usmaż. Następnie dodaj fasolkę i zalej wszystko wywarem. Ugotuj.
  3. Obierz migdały ze skórki. Pokrój paprykę w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i pozbawione skórki migdały, pokrojoną paprykę oraz kostkę Bulionu grzybowego Knorr.
  4. Dodaj do zupy 2 łyżki Zasmażki błyskawicznej jasnej Knorr, cały czas mieszając. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku.