Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.5 litrów
  • Bulion cielęcy Knorr - 3 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • fasolka szparagowa świeża lub mrożona - 30 dekagramów
  • pomidory - 20 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • groszek konserwowy - 2 łyżki
  • śmietana - 0.66 szklanek
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • cukier - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z 1,5 litra wody i 3 kostek Bulionu cielęcego Knorr.
  2. Fasolkę umyj i pozbaw końców, następnie potnij na kawałki długości 3-4 centymetrów (możesz też użyć fasolki szparagowej mrożonej). Włóż do wywaru i ugotuj.
  3. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w cząstki.
  4. Oczyść i pokrój pieczarki, następnie podsmaż, oprósz mąką i zasmaż do lekkiego zrumienienia.
  5. Pieczarki połącz z wywarem, fasolką, pomidorami, groszkiem i śmietaną. Zupę z fasolki szparagowej i pomidorów gotuj 10 minut.
  6. Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.