Zupa z grillowanych warzyw

2


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
Rosół z kury Knorr1 sztuka
woda500 mililitrów
pomidory4 sztuki
czerwone papryki3 sztuki
zielone papryki3 sztuki
cukinia3 sztuki
cebula3 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
oliwa
tymianek suszony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Zagotuj kostkę rosołową.
Krok 2
Cukinie, papryki i pomidory przekrój na pół, a cebulę w ćwiartki. Warzywa i czosnek ułóż na wysmarowanej oliwą blasze – pomidory przekrojoną stroną do dołu. Piecz 30 minut, aż zmiękną.
Krok 3
Następnie zdejmij skórkę z papryki i pomidorów, obierz czosnek. Trzy czwarte warzyw zmiksuj na gładkie puree, a resztę drobno posiekaj.
Krok 4
Przełóż warzywa do dużego garnka, dodaj bulion, śmietanę, sól, pieprz i tymianek. Zagotuj, a na koniec posyp posiekanymi warzywami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl