Zupa z jagnięciny

6


Łatwe


105 min.


4 os.

Składniki
łopatka jagnięca500 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 opakowanie
dynia piżmowa200 gramów
pietruszka200 gramów
krojone pomidory z puszki400 gramów
gałązka tymianku2 sztuki
kasza jęczmienna100 gramów
zielona soczewica100 gramów
bulion jagnięcy lub inny700 mililitrów
Opcjonalnie:
posiekana natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Łopatkę jagnięcą pokrój w drobną kostkę (1 cm) i zamarynuj w przyprawie do mięs Knorr oraz tymianku.
Krok 2
Zamarynowane mięso smaż w dużym garnku, aż będzie rumiane.
Krok 3
Dynię i pietruszkę pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso.
Krok 4
Warzywa dodaj do garnka z mięsem i podsmaż jeszcze jedna minutę.
Krok 5
Dodaj pomidory i wlej bulion. Gotuj ok. 15 minut.
Krok 6
Wsyp kaszę jęczmienną oraz soczewicę. Całość duś pod przykryciem ok. 30 minut. Gotowa zupa powinna być gęsta i sycąca. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl