Zupa z kapusty i pomidorów
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta mała - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • laska selera - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • Bulionetka wołowa Knorr - 2 sztuki
  • pomidory krojone w puszce - 200 gramów
  • Rama Classic - 2 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkuj a pozostałe warzywa pokrój w drobną kostkę.
  2. W garnku rozgrzej 2 łyżki margaryny i podsmaż wszystkie warzywa z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Warzywa smaż tak długo aż będą miękkie i aromatyczne.
  3. Do garnka wklej 1 litr wody oraz dodaj bulionetki Knorr i pomidory. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj przez 20 minut.