| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta mała | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| laska selera | 1 sztuka | |
| marchew | 1 sztuka | |
| Bulionetka wołowa Knorr | 2 sztuki | |
| pomidory krojone w puszce | 200 gramów | |
| Rama Classic | 2 łyżki | |
| cukier | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę poszatkuj a pozostałe warzywa pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 2 |
| W garnku rozgrzej 2 łyżki margaryny i podsmaż wszystkie warzywa z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Warzywa smaż tak długo aż będą miękkie i aromatyczne. |
| Krok 3 |
| Do garnka wklej 1 litr wody oraz dodaj bulionetki Knorr i pomidory. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj przez 20 minut. |
| Autor: przepisy.pl |