|
Składniki | ||
kapusta mała | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
laska selera | 1 sztuka | |
marchew | 1 sztuka | |
Bulionetka wołowa Knorr | 2 sztuki | |
pomidory krojone w puszce | 200 gramów | |
Rama Classic | 2 łyżki | |
cukier | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę poszatkuj a pozostałe warzywa pokrój w drobną kostkę. |
Krok 2 |
W garnku rozgrzej 2 łyżki margaryny i podsmaż wszystkie warzywa z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Warzywa smaż tak długo aż będą miękkie i aromatyczne. |
Krok 3 |
Do garnka wklej 1 litr wody oraz dodaj bulionetki Knorr i pomidory. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj przez 20 minut. |
Autor: przepisy.pl |