Zupa z kapusty i pomidorów

50


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kapusta mała1 sztuka
cebula1 sztuka
laska selera1 sztuka
marchew1 sztuka
Bulionetka wołowa Knorr2 sztuki
pomidory krojone w puszce 200 gramów
Rama Classic2 łyżki
cukier1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę poszatkuj a pozostałe warzywa pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W garnku rozgrzej 2 łyżki margaryny i podsmaż wszystkie warzywa z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Warzywa smaż tak długo aż będą miękkie i aromatyczne.
Krok 3
Do garnka wklej 1 litr wody oraz dodaj bulionetki Knorr i pomidory. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, a następnie gotuj przez 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl