PRZEPISY.PL

Zupa z krewetek

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • imbir1 szt
  • trawa cytrynowa2 szt
  • sos rybny1 łyżka
  • sól i pieprz1 szczypta
  • czerwona papryka chilli1 szt
  • Krok 1

    Łodygę trawy cytrynowej obierz z zewnętrznej warstwy i posiekaj, białą cebulowatą część pokrój na 3 kawałki.
  • Krok 2

    Z krewetek usuń pancerze, Natnij grzbiet krewetek i usuń z nich czarną nitkę. Pancerze krewetek smaż 3 minuty na rozgrzanym oleju, aż zrobią się różowe.
  • Krok 3

    Dodaj bulion, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaj imbir, trawkę cytrynową, skórę z limonki, posiekane zielone chili i przypraw solą. Zagotuj i duś około 20 minut.
  • Krok 4

    Wywar przelej do rondla, dodaj sos rybny i sok z limonek, zagotuj. Wrzuć krewetki i podgrzewaj 5 minut.
  • Krok 5

    Przypraw pieprzem, posyp posiekaną kolendrą i pokrojoną czerwoną papryką chili.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

72
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
17
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
21
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe