Zupa z kukurydzy z czosnkiem

53


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ugotowane kolby kukurydzy2 sztuki
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
mleko3 szklanki
posiekana cebula1 sztuka
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr1 szczypta
obrana i roztarta główka czosnku1 sztuka
masło1 łyżka
posiekana natka pietruszki1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Przygotowanie
Krok 1
Wyłuskaj kolby kukurydzy. Zmiksuj połowę ziaren z ciepłym mlekiem, kostką bulionową Knorr, szczyptą gałki muszkatołowej oraz pieprzem.
Krok 2
Cebulę i czosnek podsmaż na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj zmiksowane ziarna kukurydzy i gotuj przez 2-3 minuty na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj pozostałą kukurydzę i ponownie gotuj przez 3 minuty. Podawaj zupę posypaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl