| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 2 sztuki | |
| Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 500 mililitrów | |
| boczek wędzony | 150 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| świeżo mielony czarny pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będą półmiękkie. |
| Krok 2 |
| W drugim garnku podsmaż na oliwie pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek. |
| Krok 3 |
| Zupę kurkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody. |
| Krok 4 |
| Gdy boczek będzie rumiany, wlej zupę i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Dodaj ziemniaki i całość gotuj powoli, aż zmiękną. |
| Krok 6 |
| Na końcu dodaj świeżo mielony pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. W sezonie grzybowym możesz taką zupę wzbogacić świeżymi kurkami. |
| Autor: przepisy.pl |