Zupa z kurek z ziemniakami i boczkiem

29


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
ziemniaki2 sztuki
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr1 opakowanie
woda500 mililitrów
boczek wędzony150 gramów
cebula1 sztuka
natka pietruszki0.5 pęczków
oliwa z oliwek2 łyżki
świeżo mielony czarny pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będą półmiękkie.
Krok 2
W drugim garnku podsmaż na oliwie pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek.
Krok 3
Zupę kurkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.
Krok 4
Gdy boczek będzie rumiany, wlej zupę i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dodaj ziemniaki i całość gotuj powoli, aż zmiękną.
Krok 6
Na końcu dodaj świeżo mielony pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. W sezonie grzybowym możesz taką zupę wzbogacić świeżymi kurkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl