|
Składniki | ||
ziemniaki | 2 sztuki | |
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 500 mililitrów | |
boczek wędzony | 150 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
świeżo mielony czarny pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będą półmiękkie. |
Krok 2 |
W drugim garnku podsmaż na oliwie pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek. |
Krok 3 |
Zupę kurkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody. |
Krok 4 |
Gdy boczek będzie rumiany, wlej zupę i dokładnie wymieszaj. |
Krok 5 |
Dodaj ziemniaki i całość gotuj powoli, aż zmiękną. |
Krok 6 |
Na końcu dodaj świeżo mielony pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. W sezonie grzybowym możesz taką zupę wzbogacić świeżymi kurkami. |
Autor: przepisy.pl |