Zupa z kurek z ziemniakami i boczkiem
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 2 sztuki
  • Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 500 mililitrów
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będą półmiękkie.
  2. W drugim garnku podsmaż na oliwie pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek.
  3. Zupę kurkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.
  4. Gdy boczek będzie rumiany, wlej zupę i dokładnie wymieszaj.
  5. Dodaj ziemniaki i całość gotuj powoli, aż zmiękną.
  6. Na końcu dodaj świeżo mielony pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. W sezonie grzybowym możesz taką zupę wzbogacić świeżymi kurkami.