Zupa z makaronem ryżowym i mięsem mielonym

Składniki:

  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • kolendra - 2 sztuki
  • makaron ryżowy - 100 gramów
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • mięso mielone - 250 gramów
  • sos rybny - 3 łyżki
  • kapusta pekińska liście - 5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut.
  2. Kapustę pokrój w paski, liście i łodygi kolendry posiekaj, a korzenie odłóż
  3. Czosnek umieść w moździerzu, dodaj korzenie kolendry, pieprz oraz sól i rozgnieć na pastę.
  4. Do mięsa dodaj pieprz oraz sól.
  5. Garnek napełnij litrem wody, wrzuć kostki Rosół wołowy Knorr oraz pastę z czosnku i doprowadź do wrzenia.
  6. Z mięsa lep klopsiki i wrzucaj je do zupy. Gotuj przez 2 minuty.
  7. Dodaj odcedzony makaron, sos rybny i gotuj jeszcze minutę. Zupę serwuj posypaną kolendrą.