Zupa z makaronem ryżowym i wieprzowiną

Składniki:

  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • mięso mielone wieprzowe - 250 gramów
  • kolendra - 2 sztuki
  • bulion wołowy - 2 łyżki
  • makaron ryżowy - 100 gramów
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • sos rybny - 3 łyżki
  • kapusta pak choi - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.
  2. Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski.
  3. Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę.
  4. Mięso przypraw solą i pieprzem.
  5. Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry.
  6. Z mięsa ulep klopsiki i wkładaj je do wrzącej zupy. Gotuj 2 minuty.
  7. Dodaj kapustę, makaron i sos rybny i gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.