Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą

0


Średnie


0 min.


4 os.

Składniki
majeranek1 łyżeczka
pieprz
sól
cukier
mąka25 gramów
masło2 łyżki
boczek wędzony80 gramów
ocet winny2 łyżki
biała fasola200 gramów
pierś z gęsi bez skóry i kości300 gramów
rosół z gęsi1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Namocz fasolę w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Na następny dzień wylej wodę i wypłucz fasolę. Osól 1,5 litra wody i dodaj do niej fasolę. Zacznij gotować do miękkości czyli jakieś 50 minut.
Krok 2
Następnie odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 3
Pokrój w centymetrową kostkę pierś, boczek i cebulę. W dużym garnku rozgrzej masło i olej. Posól i popieprz mięso i obsmaż ze wszystkich stron.
Krok 4
Do tego wrzuć boczek i cebule i podsmaż. Dalej dolej wywaru i gotuj wszystko przez około 30 minut.
Krok 5
Pokrój ziemniaki w centymetrową kostkę i zalej osoloną wodą po czym zacznij gotować przez około 15 minut.
Krok 6
Dodaj zasmażkę do zupy, ziemniaki i majeranek i znowu zagotuj.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl