Przygotowanie |
Krok 1 |
Namocz fasolę w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Na następny dzień wylej wodę i wypłucz fasolę. Osól 1,5 litra wody i dodaj do niej fasolę. Zacznij gotować do miękkości czyli jakieś 50 minut. |
Krok 2 |
Następnie odcedź i przelej zimną wodą. |
Krok 3 |
Pokrój w centymetrową kostkę pierś, boczek i cebulę. W dużym garnku rozgrzej masło i olej. Posól i popieprz mięso i obsmaż ze wszystkich stron. |
Krok 4 |
Do tego wrzuć boczek i cebule i podsmaż. Dalej dolej wywaru i gotuj wszystko przez około 30 minut. |
Krok 5 |
Pokrój ziemniaki w centymetrową kostkę i zalej osoloną wodą po czym zacznij gotować przez około 15 minut. |
Krok 6 |
Dodaj zasmażkę do zupy, ziemniaki i majeranek i znowu zagotuj. |