| |||||||||
| Składniki | ||
| wywar z kości i warzyw | 1.5 litrów | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| parówki cienkie | 15 dekagramów | |
| cebula | 10 dekagramów | |
| czerwona papryka | 20 dekagramów | |
| groszek konserwowy | 10 dekagramów | |
| mąka pszenna | 1 łyżka | |
| koncentrat pomidorowy | 3 dekagramy | |
| papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| tłuszcz do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść i pokrój w kostkę cebulę i paprykę, następnie usmaż. |
| Krok 2 |
| Dodaj do wywaru i gotuj chwilę. |
| Krok 3 |
| Na łyżce rozgrzanego tłuszczu zasmaż mąkę, dodaj do do zupy. |
| Krok 4 |
| Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Dodaj parówki oraz groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy do zupy. |
| Krok 5 |
| Dopraw do smaku kostką Rosół z kury Knorr, pieprzem, papryką mieloną i majerankiem. Gotuj 10 minut. |
| Autor: przepisy.pl |