|
Składniki | ||
wywar z kości i warzyw | 1.5 litrów | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
parówki cienkie | 15 dekagramów | |
cebula | 10 dekagramów | |
czerwona papryka | 20 dekagramów | |
groszek konserwowy | 10 dekagramów | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
koncentrat pomidorowy | 3 dekagramy | |
papryka ostra w proszku, mielona | 1 łyżka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
majeranek | 1 łyżka | |
tłuszcz do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść i pokrój w kostkę cebulę i paprykę, następnie usmaż. |
Krok 2 |
Dodaj do wywaru i gotuj chwilę. |
Krok 3 |
Na łyżce rozgrzanego tłuszczu zasmaż mąkę, dodaj do do zupy. |
Krok 4 |
Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Dodaj parówki oraz groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy do zupy. |
Krok 5 |
Dopraw do smaku kostką Rosół z kury Knorr, pieprzem, papryką mieloną i majerankiem. Gotuj 10 minut. |
Autor: przepisy.pl |