Zupa z papryki i parówek
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wywar z kości i warzyw - 1.5 litrów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • parówki cienkie - 15 dekagramów
  • cebula - 10 dekagramów
  • czerwona papryka - 20 dekagramów
  • groszek konserwowy - 10 dekagramów
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy - 3 dekagramy
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść i pokrój w kostkę cebulę i paprykę, następnie usmaż.
  2. Dodaj do wywaru i gotuj chwilę.
  3. Na łyżce rozgrzanego tłuszczu zasmaż mąkę, dodaj do do zupy.
  4. Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Dodaj parówki oraz groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy do zupy.
  5. Dopraw do smaku kostką Rosół z kury Knorr, pieprzem, papryką mieloną i majerankiem. Gotuj 10 minut.