Zupa z papryki i parówek

29


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
wywar z kości i warzyw1.5 litrów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
parówki cienkie15 dekagramów
cebula10 dekagramów
czerwona papryka20 dekagramów
groszek konserwowy10 dekagramów
mąka pszenna1 łyżka
koncentrat pomidorowy3 dekagramy
papryka ostra w proszku, mielona1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
majeranek1 łyżka
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść i pokrój w kostkę cebulę i paprykę, następnie usmaż.
Krok 2
Dodaj do wywaru i gotuj chwilę.
Krok 3
Na łyżce rozgrzanego tłuszczu zasmaż mąkę, dodaj do do zupy.
Krok 4
Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Dodaj parówki oraz groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy do zupy.
Krok 5
Dopraw do smaku kostką Rosół z kury Knorr, pieprzem, papryką mieloną i majerankiem. Gotuj 10 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl