|
Składniki | ||
woda | 1.5 litrów | |
Bulionetka wołowa Knorr | 2 sztuki | |
czerwona papryka | 50 dekagramów | |
ziemniaki | 20 dekagramów | |
cebula | 10 dekagramów | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
żółtka | 2 sztuki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
tłuszcz |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj wywar z wody i 2 bulionetek Knorr. |
Krok 2 |
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj w wywarze. |
Krok 3 |
Cebulę posiekaj i usmaż, oprósz mąką i zasmaż. |
Krok 4 |
Dodaj do zupy i gotuj 10 minut. |
Krok 5 |
Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy i ketchupem, dodaj do garnka. Dopraw do smaku. Zupę podawaj zaraz po ugotowaniu. |
Autor: przepisy.pl |