Zupa z papryki i ziemniaków
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 1.5 litrów
  • Bulionetka wołowa Knorr - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • czerwona papryka - 50 dekagramów
  • ziemniaki - 20 dekagramów
  • cebula - 10 dekagramów
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • żółtka - 2 sztuki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z wody i 2 bulionetek Knorr.
  2. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj w wywarze.
  3. Cebulę posiekaj i usmaż, oprósz mąką i zasmaż.
  4. Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.
  5. Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy i ketchupem, dodaj do garnka.
  6. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zupę podawaj zaraz po ugotowaniu.