Zupa z papryki i ziemniaków

54


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
woda1.5 litrów
Bulionetka wołowa Knorr2 sztuki
czerwona papryka50 dekagramów
ziemniaki20 dekagramów
cebula10 dekagramów
mąka pszenna1 łyżka
Ketchup Hellmann's Łagodny3 łyżki
żółtka2 sztuki
pieprz czarny mielony1 szczypta
tłuszcz
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i 2 bulionetek Knorr.
Krok 2
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj w wywarze.
Krok 3
Cebulę posiekaj i usmaż, oprósz mąką i zasmaż.
Krok 4
Dodaj do zupy i gotuj 10 minut.
Krok 5
Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy i ketchupem, dodaj do garnka. Dopraw do smaku. Zupę podawaj zaraz po ugotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl