| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 1.5 litrów | |
| Bulionetka wołowa Knorr | 2 sztuki | |
| czerwona papryka | 50 dekagramów | |
| ziemniaki | 20 dekagramów | |
| cebula | 10 dekagramów | |
| mąka pszenna | 1 łyżka | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
| żółtka | 2 sztuki | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| tłuszcz |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj wywar z wody i 2 bulionetek Knorr. |
| Krok 2 |
| Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj w wywarze. |
| Krok 3 |
| Cebulę posiekaj i usmaż, oprósz mąką i zasmaż. |
| Krok 4 |
| Dodaj do zupy i gotuj 10 minut. |
| Krok 5 |
| Wymieszaj żółtka z małą ilością gorącej zupy i ketchupem, dodaj do garnka. Dopraw do smaku. Zupę podawaj zaraz po ugotowaniu. |
| Autor: przepisy.pl |