Zupa z parówkami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzony boczek - 20 dekagramów
  • Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr - 3 sztuki
  • woda - 1.5 litrów
  • parówki cienkie - 25 dekagramów
  • cebula - 10 dekagramów
  • papryka - 20 dekagramów
  • pomidory - 15 dekagramów
  • ryż - 10 dekagramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • papryka mielona - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar z wody i 3 kostek Rosołu szlachetnego drobiowo - wołowego Knorr.
  2. Oczyść paprykę z gniazd nasiennych. Cebulę, paprykę i boczek pokrój w kostkę.
  3. Boczek częściowo stop, dodaj cebulę i paprykę i duś do miękkości. Zalej wywarem.
  4. Opłucz ryż, następnie dodaj do wywaru i ugotuj.
  5. Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plasterki.
  6. Sparz pomidory i pokrój w cząstki, dodaj do zupy. Zupę z parówkami gotuj 10 minut i dopraw do smaku.