|
Składniki | ||
cebula | 10 dekagramów | |
woda | 1.5 litrów | |
wędzony boczek | 20 dekagramów | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
pomidory | 15 dekagramów | |
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr | 3 sztuki | |
papryka | 20 dekagramów | |
ryż | 10 dekagramów | |
papryka mielona | 1 szczypta | |
parówki cienkie | 25 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj wywar z wody i 3 kostek Rosołu szlachetnego drobiowo - wołowego Knorr. |
Krok 2 |
Oczyść paprykę z gniazd nasiennych. Cebulę, paprykę i boczek pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Boczek częściowo stop, dodaj cebulę i paprykę i duś do miękkości. Zalej wywarem. |
Krok 4 |
Opłucz ryż, następnie dodaj do wywaru i ugotuj. |
Krok 5 |
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plasterki. |
Krok 6 |
Sparz pomidory i pokrój w cząstki, dodaj do zupy. Zupę z parówkami gotuj 10 minut i dopraw do smaku. |
Autor: przepisy.pl |