Zupa z parówkami

11


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cebula10 dekagramów
woda1.5 litrów
wędzony boczek20 dekagramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
pomidory15 dekagramów
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr3 sztuki
papryka20 dekagramów
ryż10 dekagramów
papryka mielona1 szczypta
parówki cienkie25 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i 3 kostek Rosołu szlachetnego drobiowo - wołowego Knorr.
Krok 2
Oczyść paprykę z gniazd nasiennych. Cebulę, paprykę i boczek pokrój w kostkę.
Krok 3
Boczek częściowo stop, dodaj cebulę i paprykę i duś do miękkości. Zalej wywarem.
Krok 4
Opłucz ryż, następnie dodaj do wywaru i ugotuj.
Krok 5
Parówki pozbaw osłonek i pokrój w plasterki.
Krok 6
Sparz pomidory i pokrój w cząstki, dodaj do zupy. Zupę z parówkami gotuj 10 minut i dopraw do smaku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl