Zupa z pawii – zuppa pavese

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 1 litr
  • bagietka pszenna - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • jajka - 6 sztuk
  • starty parmezan - 80 gramów
  • oliwa z oliwek - 60 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą z oliwek.
  2. Przygotuj malutkie grzanki z bułki. Pokrój ja na małe kromki, posmaruj wcześniej przygotowanym sosem i posyp je tartym serem. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 min.
  3. Oddziel żółtka od białek. Białka zachowaj do innej potrawy.
  4. Następnie do gorącego rosołu wbij 6 żółtek.
  5. Podając zupę umieść na środku talerza żółtko, naokoło po 3 grzanki z serem, po czym zalej rosołem.