Zupa z pomidorów i papryki
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory pelati w puszce - 2 opakowania
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • papryka - 1 sztuka
  • cebula - 3 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę zawiń w folię aluminiową i piecz w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 15 -20 minut. Wystudź ją, obierz ze skóry i pokrój w grubą kostkę.
  2. Cebulę obierz, pokrój na małe kawałki i obsmaż. Zalej litrem wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Jeśli lubisz pikantne smaki, do cebuli dorzuć ostrą papryczkę chili.
  3. Wszystko gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Dodaj Fix Knorr i śmietanę. Gotuj dodatkowe 4 minuty. Danie podawaj z kawałkami papryki. Smak włoskiej potrawy i aromat pomidorów idealnie podkreśli kilka listków bazylii. Zupę można również podawać z łyżką sera mascarpone.