Zupa z pomidorów i papryki

31


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pomidory pelati w puszce2 opakowania
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
papryka1 sztuka
cebula3 sztuki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
śmietana 18%200 mililitrów
olej3 łyżki
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę zawiń w folię aluminiową i piecz w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez 15 -20 minut. Wystudź ją, obierz ze skóry i pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz, pokrój na małe kawałki i obsmaż. Zalej litrem wody, dodaj kostki Knorr i pomidory z puszki. Jeśli lubisz pikantne smaki, do cebuli dorzuć ostrą papryczkę chili.
Krok 3
Wszystko gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Dodaj Fix Knorr i śmietanę. Gotuj dodatkowe 4 minuty. Danie podawaj z kawałkami papryki. Smak włoskiej potrawy i aromat pomidorów idealnie podkreśli kilka listków bazylii. Zupę można również podawać z łyżką sera mascarpone.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl