Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuść kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 3 szklankach wrzącej wody. Dodaj szczypiorek i gotuj ok. 10 minut. |
Krok 2 |
Stop masło w rondelku, wsyp mąkę i chwilę zasmaż.* Gdy ostygnie - dodaj zasmażkę do wywaru i energicznie wymieszaj. |
Krok 3 |
Poszatkuj drobno sałatę. Zagotuj i wlej śmietankę, dodaj przygotowaną sałatę i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw zupę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne). |
Krok 4 |
Pokrój chleb w kostkę i podsusz na patelni z odrobiną masła i czosnku. Podawaj zupę obsypaną koperkiem i grzankami.
*Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |