Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa z selera naciowego

Zupa z selera naciowego

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Zupa z selera naciowego - składniki:

  • ziemniaki - 4 sztuki
  • śmietana - 100 mililitrów
  • pieprz

Zupa z selera naciowego - Sposób przygotowania:

  1. Oddziel liście selera od łodyg, posiekaj je i odłóż na bok. Pokrój łodygę selera.
  2. Obierz i posiekaj cebulę. Ziemniaki pokrój na plasterki.
  3. W rondlu zagotuj 0,75 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
  4. Wrzuć warzywa i gotuj jeszcze 15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
  5. Rozgnieć ziemniaki widelcem. Posyp zupę liśćmi selera i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA Z SELERA NACIOWEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Oddziel liście selera od łodyg, posiekaj je i odłóż na bok. Pokrój łodygę selera.

2

Obierz i posiekaj cebulę. Ziemniaki pokrój na plasterki.

3

W rondlu zagotuj 0,75 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

4

Wrzuć warzywa i gotuj jeszcze 15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.

5

Rozgnieć ziemniaki widelcem. Posyp zupę liśćmi selera i podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WŁOSZCZYŹNIE KNORR

    Bulion na włoszczyźnie Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: