Zupa z wołowiną

37


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina300 gramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
pieczarki100 gramów
garść zielonej fasolki szparagowej1 sztuka
marchewka1 sztuka
cebule2 sztuki
drobny makaron100 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
sos sojowy3 łyżki
imbir suszony3 szczypty
pieprz
masło40 gramów
woda- wrzątek1.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1,5 litra wody.
Krok 2
Pokrój wołowinę w małe cząsteczki, po czym pokrój i umyj pieczarki. Umyj i obierz fasolkę szparagową, marchewki pokrój w cienkie paski o długości około 4 centymetrów.
Krok 3
Obierz i pokrój cebulę, czosnek obierz i zmiażdż w prasce.
Krok 4
Rozpuść masło na średnim ogniu, w garnku z grubym dnem. Dodaj do niego mięso, marchewkę, pieczarki i cebulę. Podsmaż je na złoty kolor przez około 7 minut, cały czas mieszając. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa
Krok 5
Następnie dodaj bulion, fasolkę szparagową, sos sojowy, czosnek oraz imbir. Gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut.
Krok 6
Dodaj także malutki makaron, gotuj przez około 6 minut, a następnie dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl