Zupa z wołowiną

30


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wołowina300 gramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
pieczarki100 gramów
garść zielonej fasolki szparagowej1 sztuka
marchewka1 sztuka
cebule2 sztuki
drobny makaron100 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
sos sojowy3 łyżki
Imbir z Nigerii Knorr3 szczypty
pieprz
masło40 gramów
woda- wrzątek1.5 litrów
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1,5 litra wody.
Krok 2
Pokrój wołowinę w małe cząsteczki, po czym pokrój i umyj pieczarki. Umyj i obierz fasolkę szparagową, marchewki pokrój w cienkie paski o długości około 4 centymetrów.
Krok 3
Obierz i pokrój cebulę, czosnek obierz i zmiażdż w prasce.
Krok 4
Rozpuść masło na średnim ogniu, w garnku z grubym dnem. Dodaj do niego mięso, marchewkę, pieczarki i cebulę. Podsmaż je na złoty kolor przez około 7 minut, cały czas mieszając. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa
Krok 5
Następnie dodaj bulion, fasolkę szparagową, sos sojowy, czosnek oraz imbir. Gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut.
Krok 6
Dodaj także malutki makaron, gotuj przez około 6 minut, a następnie dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl