Zupa z wołowiną
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 300 gramów
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
  • pieczarki - 100 gramów
  • garść zielonej fasolki szparagowej - 1 sztuka
  • marchewka - 1 sztuka
  • cebule - 2 sztuki
  • drobny makaron - 100 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • Imbir z Nigerii Knorr - 3 szczypty
  • pieprz
  • masło - 40 gramów
  • woda- wrzątek - 1.5 litrów

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu wołowego Knorr w 1,5 litra wody.
  2. Pokrój wołowinę w małe cząsteczki, po czym pokrój i umyj pieczarki. Umyj i obierz fasolkę szparagową, marchewki pokrój w cienkie paski o długości około 4 centymetrów.
  3. Obierz i pokrój cebulę, czosnek obierz i zmiażdż w prasce.
  4. Rozpuść masło na średnim ogniu, w garnku z grubym dnem. Dodaj do niego mięso, marchewkę, pieczarki i cebulę. Podsmaż je na złoty kolor przez około 7 minut, cały czas mieszając. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa
  5. Następnie dodaj bulion, fasolkę szparagową, sos sojowy, czosnek oraz imbir. Gotuj całość na małym ogniu przez około 15 minut.
  6. Dodaj także malutki makaron, gotuj przez około 6 minut, a następnie dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.