|
Składniki | ||
wywar z warzyw i cielęciny | 1.5 litrów | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | ||
groszek zielony mrożony | 40 dekagramów | |
pieczarki | 15 dekagramów | |
migdały | 5 sztuk | |
mleko | 1 litr | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
natka pietruszki (posiekana) | ||
gałka muszkatołowa | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść i pokrój pieczarki. Usmaż pokrojone pieczarki. |
Krok 2 |
Migdały sparz i pozbaw skórki. Następnie połącz z pieczarkami i dodaj groszek, podsmaż. |
Krok 3 |
Warzywa z patelni wrzuć do rondla i zalej wywarem z warzyw i cielęciny. |
Krok 4 |
Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr i doprowadź do wrzenia. |
Krok 5 |
Mleko zmieszaj z mąką i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku gałką muszkatołową. Zupę z zielonego groszku i pieczarek podawaj posypaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |