Zupa z zielonego groszku i pieczarek

17


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
wywar z warzyw i cielęciny1.5 litrów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
groszek zielony mrożony40 dekagramów
pieczarki15 dekagramów
migdały5 sztuk
mleko1 litr
mąka pszenna1 łyżka
natka pietruszki (posiekana)
gałka muszkatołowa1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść i pokrój pieczarki. Usmaż pokrojone pieczarki.
Krok 2
Migdały sparz i pozbaw skórki. Następnie połącz z pieczarkami i dodaj groszek, podsmaż.
Krok 3
Warzywa z patelni wrzuć do rondla i zalej wywarem z warzyw i cielęciny.
Krok 4
Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Mleko zmieszaj z mąką i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku gałką muszkatołową. Zupę z zielonego groszku i pieczarek podawaj posypaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl