| |||||||||
| Składniki | ||
| wywar z warzyw i cielęciny | 1.5 litrów | |
| Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | ||
| groszek zielony mrożony | 40 dekagramów | |
| pieczarki | 15 dekagramów | |
| migdały | 5 sztuk | |
| mleko | 1 litr | |
| mąka pszenna | 1 łyżka | |
| natka pietruszki (posiekana) | ||
| gałka muszkatołowa | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść i pokrój pieczarki. Usmaż pokrojone pieczarki. |
| Krok 2 |
| Migdały sparz i pozbaw skórki. Następnie połącz z pieczarkami i dodaj groszek, podsmaż. |
| Krok 3 |
| Warzywa z patelni wrzuć do rondla i zalej wywarem z warzyw i cielęciny. |
| Krok 4 |
| Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr i doprowadź do wrzenia. |
| Krok 5 |
| Mleko zmieszaj z mąką i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku gałką muszkatołową. Zupę z zielonego groszku i pieczarek podawaj posypaną natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |