Zupa z zielonego groszku i pieczarek
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wywar z warzyw i cielęciny - 1.5 litrów
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
  • groszek zielony mrożony - 40 dekagramów
  • pieczarki - 15 dekagramów
  • migdały - 5 sztuk
  • mleko - 1 litr
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana)
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść i pokrój pieczarki. Usmaż pokrojone pieczarki.
  2. Migdały sparz i pozbaw skórki. Następnie połącz z pieczarkami i dodaj groszek, podsmaż.
  3. Warzywa z patelni wrzuć do rondla i zalej wywarem z warzyw i cielęciny.
  4. Dodaj kostkę Bulionu grzybowego Knorr i doprowadź do wrzenia.
  5. Mleko zmieszaj z mąką i dodaj do gotującej się zupy. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku gałką muszkatołową. Zupę z zielonego groszku i pieczarek podawaj posypaną natką pietruszki.