Zupa z zielonego groszku
  • 45 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 30 dekagramów
  • Rosół z kury Knorr - 4 sztuki
  • włoszczyzna - 1 sztuka
  • zielony groszek - 2 szklanki
  • starty żółty ser - 1 szklanka
  • gęsta śmietana - 1 szklanka
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • woda - 2 litry

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź kostki Rosół z kury Knorr.
  2. Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie drobno pokrój włoszczyznę i dodaj do bulionu. Gotuj około 25 minut, do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.
  3. Dodaj groszek i zagotuj. Na tym etapie możesz też zupę zmiksować na krem.
  4. Przed podaniem posyp zupę startym serem i odczekaj do momentu, gdy się on rozpuści. Udekoruj śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki.