Zupa z zielonego groszku

11


Łatwe


45 min.


8 os.

Składniki
ziemniaki30 dekagramów
Rosół z kury Knorr4 sztuki
włoszczyzna1 sztuka
zielony groszek2 szklanki
starty żółty ser1 szklanka
gęsta śmietana1 szklanka
posiekana natka pietruszki2 łyżki
woda2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź kostki Rosół z kury Knorr.
Krok 2
Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie drobno pokrój włoszczyznę i dodaj do bulionu. Gotuj około 25 minut, do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Dodaj groszek i zagotuj. Na tym etapie możesz też zupę zmiksować na krem.
Krok 4
Przed podaniem posyp zupę startym serem i odczekaj do momentu, gdy się on rozpuści. Udekoruj śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl