|
Składniki | ||
ziemniaki | 30 dekagramów | |
Rosół z kury Knorr | 4 sztuki | |
włoszczyzna | 1 sztuka | |
zielony groszek | 2 szklanki | |
starty żółty ser | 1 szklanka | |
gęsta śmietana | 1 szklanka | |
posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
woda | 2 litry |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź kostki Rosół z kury Knorr. |
Krok 2 |
Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie drobno pokrój włoszczyznę i dodaj do bulionu. Gotuj około 25 minut, do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. |
Krok 3 |
Dodaj groszek i zagotuj. Na tym etapie możesz też zupę zmiksować na krem. |
Krok 4 |
Przed podaniem posyp zupę startym serem i odczekaj do momentu, gdy się on rozpuści. Udekoruj śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |