| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 30 dekagramów | |
| Rosół z kury Knorr | 4 sztuki | |
| włoszczyzna | 1 sztuka | |
| zielony groszek | 2 szklanki | |
| starty żółty ser | 1 szklanka | |
| gęsta śmietana | 1 szklanka | |
| posiekana natka pietruszki | 2 łyżki | |
| woda | 2 litry |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj 2 litry wody i rozprowadź kostki Rosół z kury Knorr. |
| Krok 2 |
| Pokrój ziemniaki w kostkę, następnie drobno pokrój włoszczyznę i dodaj do bulionu. Gotuj około 25 minut, do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. |
| Krok 3 |
| Dodaj groszek i zagotuj. Na tym etapie możesz też zupę zmiksować na krem. |
| Krok 4 |
| Przed podaniem posyp zupę startym serem i odczekaj do momentu, gdy się on rozpuści. Udekoruj śmietaną i posyp posiekaną natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |