Zupa ze świeżych ogórków (na zimno)

Składniki:

  • ogórki - 4 sztuki
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 2 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
  • cebula - 4 sztuki
  • mleko - 1 szklanka
  • mąka kukurydziana - 1 łyżka
  • śmietana - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr rozprowadź w 3 szklankach wrzątku. Cebulę pokrój i podduś na tłuszczu.
  2. Następnie zalej ją rosołem. Ogórki umyj dokładnie, osusz i pokrój. Gotuj 20 minut.
  3. Zmiksuj gotową zupę.
  4. Mąkę kukurydzianą rozrób z mlekiem i wlej do zupy. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 3 minut.
  5. Dodaj śmietanę, dopraw i schłodź.