| |||||||||
| Składniki | ||
| pomidory dojrzałe | 1 kilogram | |
| papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
| cebula średnia | 1 sztuka | |
| bazylia (może być suszona) | 1 łyżeczka | |
| Bulion cielęcy Knorr | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pomidory (najlepiej z jak najmniejszą ilością pestek) obrać ze skórki (wcześniej najlepiej sparzyć wrzątkiem). Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. |
| Krok 2 |
| 2 kostki bulionu cielęcego Knorr zagotować w 1-1,5 litra wody. Dodać pomidory pokrojone na ćwiartki oraz cebulę i paprykę. Gotować około 30 minut. Całość zmiksować i przyprawić bazylią. Gotować jeszcze 2-3 minuty. |
| Krok 3 |
| Podawać np. z ugotowanym ryżem. |
| Autor: Ania |