Zupa ze świeżych pomidorów

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pomidory dojrzałe 1 kilogram
papryka czerwona0.5 sztuk
cebula średnia 1 sztuka
bazylia (może być suszona)1 łyżeczka
Bulion cielęcy Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory (najlepiej z jak najmniejszą ilością pestek) obrać ze skórki (wcześniej najlepiej sparzyć wrzątkiem). Paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2
2 kostki bulionu cielęcego Knorr zagotować w 1-1,5 litra wody. Dodać pomidory pokrojone na ćwiartki oraz cebulę i paprykę. Gotować około 30 minut. Całość zmiksować i przyprawić bazylią. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Krok 3
Podawać np. z ugotowanym ryżem.
Autor: AniaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl