|
Składniki | ||
pomidory dojrzałe | 1 kilogram | |
papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
cebula średnia | 1 sztuka | |
bazylia (może być suszona) | 1 łyżeczka | |
Bulion cielęcy Knorr | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pomidory (najlepiej z jak najmniejszą ilością pestek) obrać ze skórki (wcześniej najlepiej sparzyć wrzątkiem). Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. |
Krok 2 |
2 kostki bulionu cielęcego Knorr zagotować w 1-1,5 litra wody. Dodać pomidory pokrojone na ćwiartki oraz cebulę i paprykę. Gotować około 30 minut. Całość zmiksować i przyprawić bazylią. Gotować jeszcze 2-3 minuty. |
Krok 3 |
Podawać np. z ugotowanym ryżem. |
Autor: Ania |