| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 400 gramów | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| ziele angielskie | 1 sztuka | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| śmietana | 0.5 szklanek | |
| mąka pszenna | 1 łyżka | |
| czarny pieprz mielony | 1 szczypta | |
| mieszanka warzyw | 300 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy. |
| Krok 2 |
| Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki. |
| Krok 3 |
| Następnie zalej wywarem i zagotuj. |
| Krok 4 |
| Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj. |
| Krok 5 |
| Dodaj pokrojone warzywa z wywaru. |
| Autor: przepisy.pl |