|
Składniki | ||
ziemniaki | 400 gramów | |
majeranek | 1 łyżka | |
ziele angielskie | 1 sztuka | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
śmietana | 0.5 szklanek | |
mąka pszenna | 1 łyżka | |
czarny pieprz mielony | 1 szczypta | |
mieszanka warzyw | 300 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy. |
Krok 2 |
Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki. |
Krok 3 |
Następnie zalej wywarem i zagotuj. |
Krok 4 |
Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj. |
Krok 5 |
Dodaj pokrojone warzywa z wywaru. |
Autor: przepisy.pl |