Zupa ziemniaczana zabielana
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 400 gramów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 1 sztuka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • mąka pszenna - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • mieszanka warzyw - 300 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.
  2. Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.
  3. Następnie zalej wywarem i zagotuj.
  4. Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.
  5. Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.