Zupa ziemniaczana zabielana

4


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
ziemniaki400 gramów
majeranek1 łyżka
ziele angielskie1 sztuka
liść laurowy1 sztuka
śmietana0.5 szklanek
mąka pszenna1 łyżka
czarny pieprz mielony1 szczypta
mieszanka warzyw 300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.
Krok 2
Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.
Krok 3
Następnie zalej wywarem i zagotuj.
Krok 4
Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.
Krok 5
Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl