Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • boczniaki - 80 gramów
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • Kremowa zupa pieczarkowa Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 500 mililitrów
  • boczek wędzony - 2 plastry
  • olej - 3 łyżki
  • cebula szalotka - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • margaryna - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.
  2. Następnie zalej je 500 ml wody.
  3. Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.
  4. Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.
  5. Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.
  6. Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.