Zupa ziemniaczano-pieczarkowa z boczniakami

23


Łatwe


35 min.


2 os.

Składniki
boczniaki80 gramów
ziemniaki2 sztuki
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr 1 opakowanie
woda500 mililitrów
boczek wędzony2 plastry
olej3 łyżki
cebula szalotka2 sztuki
ząbek czosnku1 sztuka
margaryna1 łyżka
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
W dużym garnku zeszklij na margarynie posiekaną szalotkę i czosnek.
Krok 2
Następnie zalej je 500 ml wody.
Krok 3
Dodaj drobno pokrojonego ziemniaka i całość gotuj, aż zupełnie zmięknie.
Krok 4
Rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody zupę pieczarkową Knorr i wlej ją do garnka z ziemniakami. Gotuj jeszcze około 3 minut.
Krok 5
Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem i rozlej na talerze.
Krok 6
Boczek i boczniaki pokrój w cienkie paski i zrumień na patelni. Posyp nimi zupę. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl