Żurek z chrzanem
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • chrzan ze słoika - 2 łyżki
  • Żurek szlachetny z chrzanem Knorr - 1 opakowanie
  • kiełbasa - 1 sztuka
  • czosnek - ząbki - 4 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • bulion drobiowy - 750 mililitrów
  • pieprz - 1 szczypta
  • cebula - 1 sztuka
  • majeranek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć.
  2. Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut.