| |||||||||
| Składniki | ||
| chrzan ze słoika | 2 łyżki | |
| Żurek szlachetny z chrzanem Knorr | 1 opakowanie | |
| kiełbasa | 1 sztuka | |
| czosnek - ząbki | 4 sztuki | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| bulion drobiowy | 750 mililitrów | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| cebula | 1 sztuka | |
| majeranek | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć. |
| Krok 2 |
| Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut. |
| Autor: bernika bernika |