Żurek z chrzanem

0


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
chrzan ze słoika2 łyżki
Żurek szlachetny z chrzanem Knorr1 opakowanie
kiełbasa1 sztuka
czosnek - ząbki4 sztuki
liść laurowy1 sztuka
bulion drobiowy750 mililitrów
pieprz1 szczypta
cebula1 sztuka
majeranek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zagotować bulion z liściem laurowym. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć.
Krok 2
Do bulionu dodać opakowanie żurku, wymieszać. Dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz chrzan. Dodać kiełbasę. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Gotować razem jeszcze 5 minut.
Autor: bernika bernikaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl