Żurek z jajkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cienka kiełbasa - 10 dekagramów
  • Domowe smaki Żurek Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 750 mililitrów
  • jajka - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • kilka listków świeżej pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.
  2. Wymieszaj Żurek Knorr z wodą według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj drobno pokrojony ząbek czosnku.
  3. Kiełbaskę pokrój w kostkę i wrzuć do żurku, po czym gotuj przez 10 minut. Rozlej zupę do talerzy i włóż do niej pokrojone jajka. Posyp każdą porcję grubo mielonym pieprzem i udekoruj listkami świeżej pietruszki.