Żurek z makaronem i grzybami

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
suszone grzyby5 dekagramów
Domowe smaki Żurek Knorr 1 opakowanie
makaron świderki1 opakowanie
natka pietruszki do podania
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść grzyby szczoteczką, zalej ciepłą wodą i zostaw na 3-4 godziny. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie do momentu, gdy staną się miękkie.
Krok 2
Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Pokrój grzyby w paski i dodaj do żurku. Gotuj jeszcze około 5 minut, dolewając trochę wywaru z grzybów. Podawaj gotową zupę z makaronem typu świderki, posypaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl