Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Zalej je około 1, 5 l zimnej wody i doprowadź do wrzenia. |
Krok 2 |
Zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, suszone grzyby, kminek, ząbki czosnku). Wywar gotuj powoli przez około godzinę. Następnie usuń warzywa. |
Krok 3 |
Mięso mielone dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie uformuj małe kulki i wrzucaj na gotujący się wywar. |
Krok 4 |
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do gotującej się zupy i gotuj, do momentu, gdy staną się miękkie (około 30 minut). Żurek Knorr przesyp z torebki do miski i rozprowadź niewielką ilością wywaru. Połącz z gotującą się zupą, ciągle mieszając - tak, aby nie powstały grudki. |
Krok 5 |
Zupę dopraw pieprzem, majerankiem, chrzanem i (jeśli zachodzi taka potrzeba) odrobiną soli do smaku. |