Żurek z wędzonką i boczkiem

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
gotowany boczek10 dekagramów
Knorr Ekspresowy Żurek1 opakowanie
ząbek czosnku2 sztuki
majeranek1 łyżka
woda-wrzątek650 mililitrów
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój boczek w kostkę, wrzuć do 650 mililitrów wrzącej wody i gotuj około 5 minut.
Krok 2
Rozrób Żurek Knorr w 100 ml zimnej wody, wlej do wrzątku z boczkiem.
Krok 3
Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy wraz z majerankiem. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl