Żurek z wędzonką i boczkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowany boczek - 10 dekagramów
  • Domowe smaki Żurek Knorr - 1 opakowanie
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • woda-wrzątek - 650 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój boczek w kostkę, wrzuć do 650 mililitrów wrzącej wody i gotuj około 5 minut.
  2. Rozrób Żurek Knorr w 100 ml zimnej wody, wlej do wrzątku z boczkiem.
  3. Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do zupy wraz z majerankiem. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut.