Żurek z wędzonką i czosnkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowany boczek - 10 dekagramów
  • suszone podgrzybki - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • woda-wrzątek - 650 mililitrów
  • zimna woda - 100 mililitrów
  • Domowe smaki Żurek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój boczek w kostkę i razem z suszonymi podgrzybkami wrzuć do 650 mililitrów wrzącej wody i gotuj przez około 5 minut.
  2. Rozrób Żurek Knorr w 100 mililitrach zimnej wody i wlej do wrzątku z boczkiem.
  3. Przeciśnij przez praskę czosnek i wraz z majerankiem dodaj do zupy. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.