| |||||||||
| Składniki | ||
| gotowany boczek | 10 dekagramów | |
| suszone podgrzybki | 2 sztuki | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| woda-wrzątek | 650 mililitrów | |
| zimna woda | 100 mililitrów | |
| Knorr Ekspresowy Żurek | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój boczek w kostkę i razem z suszonymi podgrzybkami wrzuć do 650 mililitrów wrzącej wody i gotuj przez około 5 minut. |
| Krok 2 |
| Rozrób Żurek Knorr w 100 mililitrach zimnej wody i wlej do wrzątku z boczkiem. |
| Krok 3 |
| Przeciśnij przez praskę czosnek i wraz z majerankiem dodaj do zupy. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut. |
| Autor: przepisy.pl |