|
Składniki | ||
gotowany boczek | 10 dekagramów | |
suszone podgrzybki | 2 sztuki | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
majeranek | 1 łyżka | |
woda-wrzątek | 650 mililitrów | |
zimna woda | 100 mililitrów | |
Knorr Ekspresowy Żurek | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój boczek w kostkę i razem z suszonymi podgrzybkami wrzuć do 650 mililitrów wrzącej wody i gotuj przez około 5 minut. |
Krok 2 |
Rozrób Żurek Knorr w 100 mililitrach zimnej wody i wlej do wrzątku z boczkiem. |
Krok 3 |
Przeciśnij przez praskę czosnek i wraz z majerankiem dodaj do zupy. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut. |
Autor: przepisy.pl |