Żurek z wędzonką i czosnkiem

5


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
gotowany boczek10 dekagramów
suszone podgrzybki2 sztuki
ząbek czosnku2 sztuki
majeranek1 łyżka
woda-wrzątek650 mililitrów
zimna woda100 mililitrów
Knorr Ekspresowy Żurek1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój boczek w kostkę i razem z suszonymi podgrzybkami wrzuć do 650 mililitrów wrzącej wody i gotuj przez około 5 minut.
Krok 2
Rozrób Żurek Knorr w 100 mililitrach zimnej wody i wlej do wrzątku z boczkiem.
Krok 3
Przeciśnij przez praskę czosnek i wraz z majerankiem dodaj do zupy. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl