Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
biała kiełbasa1 sztuka
Domowe smaki Żurek Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
posiekana natka pietruszki1 sztuka
olej2 łyżki
ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój kiełbasę, ziemniaki i cebulę w plasterki.
Krok 2
Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Podsmaż na gorącym oleju ziemniaki na złoty kolor, odłóż na bok. Podsmaż kiełbasę i cebulę.
Krok 4
Rozłóż dodatki na talerze, zalej gotowym żurkiem i posyp natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl