Przepisy na Biszkopty

404 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (404)

Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1094

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Tort makowy z budyniem
ratingratingratingratingrating

1259

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Torty zwykle przygotowujemy na wyjątkowe okazje, wymagające odpowiedniej oprawy kulinarnej. Jeśli...
Deser bananowy
ratingratingratingratingrating

646

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Banany to w wielu krajach, szczególnie egzotycznych, jeden z podstawowych składników kuchni. Wyko...
Ciasto biszkoptowe
ratingratingratingratingrating

765

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Na temat biszkoptów powstało mnóstwo kulinarnych opracowań. Co sprawia, że ciasto to, cieszy się...
Ciasto Ptasie Mleczko
ratingratingratingratingrating

647

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ptasie mleczko to prawdziwy król wśród słodkości! Jeśli i ty należysz do grona miłośników tego de...
Mleczny keks bez pieczenia
ratingratingratingratingrating

676

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Szukasz przepisu na szybkie ciasto świąteczne bez pieczenia? Mleczny keks to propozycja właśnie d...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

517

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Chałwa jako samodzielna przekąska poróżnia smakoszów. Część z nich może zajadać się nią bez końca...
Ciasto Kubuś
ratingratingratingratingrating

493

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Powszechnie wiadomo, że słynny Kubuś Puchatek był wielkim koneserem złocistego, gęstego miodu. W...
Przekładaniec
ratingratingratingratingrating

484

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
100 min.
Przekładaniec to popularne określenie ciast warstwowych. Jeśli lubisz wypieki, które łączą w sobi...
Tort czekoladowy
ratingratingratingratingrating

430

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
300 min.
Warstwy puszystego, rozpływającego się w ustach biszkoptu przełożone wyśmienitym, czekoladowym kr...
Tort czekoladowy z kremem z białej czekolady
ratingratingratingratingrating

334

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Tort kojarzony jest zwykle z wyjątkowymi wydarzeniami, takimi jak urodziny, imieniny czy okrągła...
Ciasto zielone jak Shrek
ratingratingratingratingrating

234

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Shrek to nie tylko imię bohatera hitowego filmu animowanego, lecz także nazwa ciasta, które przyp...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

238

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

249

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Torcik kokosowo-kawowy
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz propozycji na elegancki, delikatny tort dla kogoś bliskiego? Jeśli jest to osoba, która l...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Banany i czekolada to niezwykle zgrany duet. Często łączycie je pod postacią koktajli i musów? Ko...
Torcik mango
ratingratingratingratingrating

178

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Egzotyczny owoc mango sprawdzi się nie tylko do przygotowania koktajli i jako dodatek do pieczony...
Lekki biszkopt z jabłkami
ratingratingratingratingrating

237

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Delikatne, puszyste ciasto, z owocowym posmakiem – to krótka charakterystyka biszkoptu z jabłkami...
Tort z fasoli
ratingratingratingratingrating

226

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli chcesz przygotować pyszny, oryginalny deser, ale nie masz zbyt wiele czasu, to tort z fasol...
Tort z wisienką
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz inspiracji na tort urodzinowy? Torcik z wisienką to propozycja właśnie dla Ciebie. Przygo...
Rolada z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Tym razem w kuchni można się nieźle zakręcić! Wszystko za sprawą biszkoptowej rolady z bitą śmiet...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

86

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Tort czekoladowy z kremem kawowym
ratingratingratingratingrating

140

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort kojarzony jest przede wszystkim z wyjątkowymi okazjami. Pieczony jest zwykle na urodziny, im...
Tort odwrócony czarno-biały
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przeglądasz przepisy na urodzinowe torty i nie wiesz, co wybrać? Najlepiej, by było to coś elegan...
Ciasto podwójnie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto podwójnie czekoladowe jest doskonałe nie tylko dla fanów czekolady. Może być podawane na d...
Ananasowiec
ratingratingratingratingrating

87

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Ananasowiec to propozycja dla tych osób, które lubią egzotyczny smak ciast. W naszym przepisie na...
Placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

94

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Puszyste ciasto, na nim krem śmietankowy na bazie mascarpone, świeże owoce, a całość wieńczy kolo...
Tort Sachera
ratingratingratingratingrating

97

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort Sachera to dobra propozycja dla wszystkich fanów czekoladowych smaków. Podstawą tego ciasta...
Keks z bakaliami
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tort piniata
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Inspiracją dla powstania tortu z tego przepisu była piniata – papierowa kula wypełniona słodyczam...
Różowy placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Różowy placek z galaretką to idealny pomysł na deser, imieniny, spotkanie z przyjaciółmi lub wizy...

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BiszkoptyBiszkopty

Ciasto biszkoptowe jest niezwykle uniwersalne i proste w przygotowaniu. Miękkie, o delikatnym słodkim posmaku, świetnie komponuje się ze wszystkimi rodzajami wypieków. Można je zjeść samodzielnie z wybranymi dodatkami w postaci np. owoców lub bitej śmietany. Dobrze sprawdza się także jako podstawa tortów i serników. Z łatwością połączysz je z dowolnymi smakami. Jest zwarte i nie kruszy się, więc wypieki są dzięki niemu spójne i bez problemu podzielisz je na porcje, a także wytniesz z niego różne kształty. Chociaż biszkopt można kupić gotowy, warto przygotować go samodzielnie. Potrzebujesz do tego składników, takich jak: mąka, cukier, jajka, proszek i margaryna do pieczenia. By stał się pulchny i miękki, należy dokładnie ubić jajka z cukrem. Przygotuj sztywną pianę z białek, a później stopniowo dodawaj do niej utarte z cukrem żółtka. Jeśli jednak korzystasz z miksera, rozdzielanie żółtek od jajek nie będzie konieczne. Ważne, by uzyskać efekt puchu. Dopiero do tak przygotowanych jajek możesz dodać pozostałe składniki. Masa na ciasto powinna być gładka i rozciągliwa. Upiecz ją w prostokątnej lub kwadratowej formie. Pamiętaj o tym, by przed pieczeniem blachę dokładnie posmarować na przykład margaryną i oprószyć bułką tartą – dzięki temu unikniesz przywierania ciasta do ścianek. A także z łatwością wyciągniesz je z formy. Podobną funkcję spełni papier do pieczenia. Gotowe ciasto trzeba pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Nie wyciągaj go od razu, nie otwieraj też drzwiczek podczas pieczenia. Jeśli chcesz zadbać o to, by nie wyschło, nasącz je po przestudzeniu, użyj do tego na przykład soku albo herbaty. Biszkopt świetnie sprawdzi się jako podstawa do sernika na zimno. Dobrze smakuje również przekładany słodkim kremem. Nadaje się równie dobrze do przygotowania rolady, np. czekoladowej z kemem malinowym. Prosty sposób na podanie biszkoptu to placek z galaretką. Jeśli myślisz o słodkiej przekąsce, to z masy biszkoptowej uformuj ciasteczka. Podawaj je z polewą czekoladową, kolorowymi drażami, wiórkami kokosowymi, bitą śmietaną lub lukrem. Koniecznie sprawdź nasze propozycje na biszkopty.