Przepisy na Biszkopty

1485 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (1485)

Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1085

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Tort makowy z budyniem
ratingratingratingratingrating

1258

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tort makowo-budyniowy to doskonała propozycja na słodką przekąskę lub tort, który upieczesz na ur...
Lekki deser bananowy
ratingratingratingratingrating

643

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Lekki deser bananowy wiedzie na pokuszenie. Ta słodycz nie dość, że jest pyszna, to jeszcze łatwa...
Ciasto biszkoptowe
ratingratingratingratingrating

764

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Na temat biszkoptów powstało mnóstwo kulinarnych opracowań. Co sprawia, że ciasto to, cieszy się...
Ciasto Ptasie Mleczko
ratingratingratingratingrating

641

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Słodkie pianki oblane czekoladą są znane od lat – pierwsze wyprodukowano już w latach 30. Ciasto...
Mleczny keks bez pieczenia
ratingratingratingratingrating

671

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Szukasz przepisu na szybkie ciasto świąteczne bez pieczenia? Mleczny keks to propozycja właśnie d...
Tort bezowo-ajerkoniakowy
ratingratingratingratingrating

713

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kto jest w stanie oprzeć się słodkościom, niech zdradzi patent na to, w jaki sposób to robi! Jedn...
Ciasto chałwowe
ratingratingratingratingrating

516

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli lubisz chałwę, czyli charakterystyczną słodką masę z sezamu i miodu, to na pewno pokochasz...
Ciasto Kubuś
ratingratingratingratingrating

490

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Ciasto Kubuś to pyszny wypiek, który składa się z trzech warstw: puszystego biszkoptu, owocowego...
Przekładaniec
ratingratingratingratingrating

484

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
100 min.
Przekładaniec to popularne określenie ciast warstwowych. Jeśli lubisz wypieki, które łączą w sobi...
Tort czekoladowy
ratingratingratingratingrating

426

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Torty to ciasta szczególne, przygotowywane zazwyczaj na specjalne okazje. W wersji czekoladowej s...
Tort czekoladowy z kremem z białej czekolady
ratingratingratingratingrating

330

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Czekoladowy tort z tego przepisu prezentuje się niezwykle imponująco, a więc będzie idealnym wypi...
Ciasto zielone jak Shrek
ratingratingratingratingrating

234

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Shrek to nie tylko imię bohatera hitowego filmu animowanego, lecz także nazwa ciasta, które przyp...
Raffaello
ratingratingratingratingrating

237

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Cudowny kokosowy smak i aromat. To musi być ponadczasowe ciasto Raffaello, czyli odrobina tropika...
Rolada bananowa
ratingratingratingratingrating

248

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Rolada bananowa – efektowny i smaczny słodki wypiek, którego przygotowanie jest o wiele łatwiejsz...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Biszkoptowe blaty przełożone budyniowym kremem, a na wierzchu gęsta, orzechowa polewa – miodowiec...
Torcik kokosowo-kawowy
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz propozycji na elegancki, delikatny tort dla kogoś bliskiego? Jeśli jest to osoba, która l...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto czekoladowe z bananami na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną wuzetkę. Dwa kakaowe bisz...
Torcik mango
ratingratingratingratingrating

176

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Egzotyczny owoc mango sprawdzi się nie tylko do przygotowania koktajli i jako dodatek do pieczony...
Lekki biszkopt z jabłkami
ratingratingratingratingrating

237

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jabłka są w Polsce łatwo dostępne przez cały rok – wykorzystaj to, używając ich do deserów i wypi...
Tort z fasoli
ratingratingratingratingrating

225

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli chcesz przygotować pyszny, oryginalny deser, ale nie masz zbyt wiele czasu, to tort z fasol...
Tort z wisienką
ratingratingratingratingrating

115

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz inspiracji na tort urodzinowy? Torcik z wisienką to propozycja właśnie dla Ciebie. Przygo...
Rolada z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

100

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rolada z bitą śmietaną i malinami powinna być delikatna, miękka, puszysta… Szukasz receptury, z k...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

85

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Tort czekoladowy z kremem kawowym
ratingratingratingratingrating

140

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort kojarzony jest przede wszystkim z wyjątkowymi okazjami. Pieczony jest zwykle na urodziny, im...
Puchate ciasto
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort odwrócony czarno-biały
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przeglądasz przepisy na urodzinowe torty i nie wiesz, co wybrać? Najlepiej, by było to coś elegan...
Ciasto podwójnie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

68

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto podwójnie czekoladowe jest doskonałe nie tylko dla fanów czekolady. Może być podawane na d...
Tort marchewkowo-jabłkowy
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ciasta marchewkowe, bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych, bardzo dobrze przyjęły się także w...
Ananasowiec
ratingratingratingratingrating

87

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Ananasowiec to propozycja dla tych osób, które lubią egzotyczny smak ciast. W naszym przepisie na...
Bezglutenowy tort makowy
ratingratingratingratingrating

196

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
155 min.
Placek z galaretką
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Poszukujesz prostego, ale jednocześnie efektownie prezentującego się ciasta? Zainspiruj się poniż...

Ciekawostki i porady

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BiszkoptyBiszkopty

Ciasto biszkoptowe jest niezwykle uniwersalne i proste w przygotowaniu. Miękkie, o delikatnym słodkim posmaku, świetnie komponuje się ze wszystkimi rodzajami wypieków. Można je zjeść samodzielnie z wybranymi dodatkami w postaci np. owoców lub bitej śmietany. Dobrze sprawdza się także jako podstawa tortów i serników. Z łatwością połączysz je z dowolnymi smakami. Jest zwarte i nie kruszy się, więc wypieki są dzięki niemu spójne i bez problemu podzielisz je na porcje, a także wytniesz z niego różne kształty. Chociaż biszkopt można kupić gotowy, warto przygotować go samodzielnie. Potrzebujesz do tego składników, takich jak: mąka, cukier, jajka, proszek i margaryna do pieczenia. By stał się pulchny i miękki, należy dokładnie ubić jajka z cukrem. Przygotuj sztywną pianę z białek, a później stopniowo dodawaj do niej utarte z cukrem żółtka. Jeśli jednak korzystasz z miksera, rozdzielanie żółtek od jajek nie będzie konieczne. Ważne, by uzyskać efekt puchu. Dopiero do tak przygotowanych jajek możesz dodać pozostałe składniki. Masa na ciasto powinna być gładka i rozciągliwa. Upiecz ją w prostokątnej lub kwadratowej formie. Pamiętaj o tym, by przed pieczeniem blachę dokładnie posmarować na przykład margaryną i oprószyć bułką tartą – dzięki temu unikniesz przywierania ciasta do ścianek. A także z łatwością wyciągniesz je z formy. Podobną funkcję spełni papier do pieczenia. Gotowe ciasto trzeba pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Nie wyciągaj go od razu, nie otwieraj też drzwiczek podczas pieczenia. Jeśli chcesz zadbać o to, by nie wyschło, nasącz je po przestudzeniu, użyj do tego na przykład soku albo herbaty. Biszkopt świetnie sprawdzi się jako podstawa do sernika na zimno. Dobrze smakuje również przekładany słodkim kremem. Nadaje się równie dobrze do przygotowania rolady, np. czekoladowej z kemem malinowym. Prosty sposób na podanie biszkoptu to placek z galaretką. Jeśli myślisz o słodkiej przekąsce, to z masy biszkoptowej uformuj ciasteczka. Podawaj je z polewą czekoladową, kolorowymi drażami, wiórkami kokosowymi, bitą śmietaną lub lukrem. Koniecznie sprawdź nasze propozycje na biszkopty.