Przepisy na Pierś z indyka

50 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (50)

Świąteczna sałatka z indykiem
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sałatki doskonale sprawdzają się na świątecznym stole – ładnie się prezentują i można po nie sięg...
Pierś z indyka faszerowana szpinakiem
ratingratingratingratingrating

61

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Szpinak idealnie nadaje się jako farsz do wielu potraw, np. naleśników, pieczeni, pierogów czy ca...
Pasztet mieszany
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Do przyrządzania pasztetu przeważnie wykorzystuje się mięso mieszane, np. cielęce z boczkiem, dro...
Chrupiące paluszki z indyka z miodowo-musztardowym sosem i grillowaną kukurydzą
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Mięso z indyka jest bardzo soczyste i szczególnie pysznie smakuje w połączeniu ze słodką kukurydz...
Cukinia zapiekana w piekarniku
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Masz w lodówce dwie dorodne cukinie i zastanawiasz się, co z nich stworzyć? Proponujemy ci cukini...
Stroganoff z kurczaka z porami
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stroganoff jest doskonale znaną potrawą. Stanowi często obowiązkowy element menu każdej imprezy...
Pierś z indyka
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Piersi z indyka są bardzo lubianym mięsem, ale najpopularniejsze sposoby ich podawania, nie zaska...
Kotlety mielone gotowane na parze z sałatką z karczochów marynowanych
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Głównym składnikiem proponowanej potrawy są kotlety mielone. Tym razem nie musisz ich smażyć, ugo...
Sznycel z indyka podany z konfiturą z żurawiny
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Dobrze przyrządzony sznycel to podstawa smacznego obiadu. Możesz upiec go w zwykłej panierce, ale...
Kaszotto z indykiem
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Jeśli akurat trwa sezon na młodą kapustę, koniecznie wykorzystaj ją do przygotowania wyśmienitego...
Indyk w śmietanie
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tu liczy się prostota i odpowiednia kompozycja aromatycznych przypraw. Kilka prostych składników...
Sznycle z indyka w polewie grzybowej
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sznycle z indyka, okraszone grzybowym sosem to znakomity pomysł zarówno na obiad, jak i na kolacj...
Grillowane steki z indyka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stek to nazwa dania przygotowanego z lekko grillowanego lub smażonego z odrobiną oleju mięsa, pok...
Faszerowana pierś z indyka
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeśli szukasz pomysłu na niebanalne danie. wypróbuj przepis na delikatną, faszerowaną pierś z ind...
Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Danie z tego przepisu powinno przypaść do gustu fanom nieoczywistych połączeń smakowych. Masz och...
Chińska sałatka z indyka
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Jeśli lubisz orientalny smak dań, koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę chińską z indyka. Jej se...
Szaszłyki z piersi indyka z szynką parmeńską i oscypkiem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięso drobiowe z powodzeniem przyrządzisz na grillu. Pamiętaj jedynie, że jest dość chude, więc n...
Indyk po malezyjsku
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Czas na potrawę, której być może jeszcze nie znasz. Dziś pod lupę weźmiemy kuchnię malezyjską. Je...
Steki z indyka
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli lubisz mięso drobiowe, koniecznie wypróbuj nasz przepis na nadziewany stek z indyka. Jego d...
Sałatka z indykiem na słodko
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Bajecznie kolorowa sałatka z fasolki szparagowej doskonale nadaje się zarówno na lunch, kolację...
Eskalopki z indyka z szałwią i cytryną
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czas na prawdziwy przysmak dla wszystkich miłośników mięsnych potraw. Eskalopki z indyka z szałwi...
Ryż z indykiem i brzoskwinią - VIDEO
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Zamierzasz przygotować smaczny obiad, lecz masz niewiele czasu? Dasz radę! Wcale nie musisz rezyg...

Ciekawostki i porady

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z indykaPierś z indyka

Jeśli szukasz alternatywy dla popularnych dań z kurczakiem, wieprzowiną czy wołowiną, spróbuj koniecznie potraw z dodatkiem piersi z indyka. Przede wszystkim mięso z indyka, podobnie jak inne rodzaje drobiu, ma uniwersalne zastosowanie. Indyk może być duszony, gotowany, pieczony, smażony, grillowany lub faszerowany. Podany w gulaszu, pasztecie, lub w sałatce. Po drugie indyk jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy jedynie dobry przepis oraz odrobina uwagi i staranności, bo otrzymać soczyste, a jednocześnie kruche mięsne danie. Indyka dobrze jest przed pieczeniem lekko podsmażyć, aby zamknąć w filecie wszystkie smaki, a samo pieczenie powinno odbywać się najlepiej przy pomocy rękawa kuchennego. Dzięki temu wydobywające się z mięsa soki zapobiegną jego nadmiernemu wysuszeniu. Gotowy indyk powinien być delikatny, kremowy i dosłownie rozpływający się w ustach. Mięso to podaje się zarówno jako danie obiadowe, jak też na kolację lub specjalne okazje. Na co dzień przyrządzić możesz kotlety z indyka, eskalopki, sznycle, pulpety, sakiewki czy nawet steki. Dobrą propozycją są również gulasze oraz sosy. Ponadto indyka bez trudu nadziejesz różnego typu farszami. Gdy chcesz przyrządzić sałatkę, pierś wystarczy usmażyć albo grillować, podzielić na mniejsze kawałki, a następnie dodać do pozostałych składników. Pamiętaj, że indyk łączy się z wieloma dodatkami, nie tylko warzywnymi czy z grzybami. Będzie równie doskonały, gdy nadasz mu lekko słodkiego charakteru. W tym celu możesz posłużyć się owocami (na przykład śliwkami, morelami, pomarańczami, ananasem), miodem, a nawet ciemną czekoladą, na bazie której sporządzisz pyszny sos. Nie zapominaj o indyku, gdy planujesz menu na wykwintne przyjęcie. Szaszłyki z sałatą z cykorii i grejpfrutem, roladki w sosie pomidorowym lub po hawajsku, kieszonki z grzybami, a nawet nachosy z indykiem z pewnością zrobią pozytywne wrażenie na Twoich gościach. Już teraz znajdź swój ulubiony przepis i serwuj mięso z wybranymi dodatkami! Życzymy smacznego.