Polędwiczki wieprzowe - przepisy na smaczne dania | Przepisy.pl | Przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe - dania

81 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (81)

Szybki Stroganoff
ratingratingratingratingrating

259

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Chcesz przygotować szybki Strogonow czy może szybki Stroganoff? Pisownie mogą się różnić, lecz na...
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

195

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W tym daniu zakochasz się od pierwszego kęsa! Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z pieczarka...
Soczyste polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowo - majonezowym
ratingratingratingratingrating

107

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
W twoim notatniku z przepisami brakuje pomysłu na nieskomplikowane danie mięsne, które będzie odp...
Eskalopki zapiekane z mozzarellą
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Eskalopki zapiekane z mozzarellą to doskonała propozycja, zwłaszcza dla tych, którzy lubią intens...
Pieczone faszerowane polędwiczki wieprzowe suszonymi pomidorami i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

82

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Suszone pomidory to prawdziwie włoski dodatek do potraw. Mają wyrazisty słono-słodki smak – są py...
Polędwica wieprzowa w sosie pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

79

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Polędwica to niezwykle uniwersalny rodzaj mięsa, które można przyrządzać na wiele sposobów. Przep...
Polędwiczki wieprzowe pieczone w boczku z ryżem i ananasem
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Polędwiczki wieprzowe w ananasie to propozycja na smaczne, efektowne danie. O wyrazistym smaku mi...
Polędwiczka wieprzowa otulona boczkiem i grzybami
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatna polędwiczka faszerowana aromatycznymi grzybami i owinięta wędzonymi plastrami boczku to...
Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Unoszący się w całym domu aromat grzybów, zapach pieczonego mięsa i świeżych ziół. Brzmi pysznie...
Polędwiczka wieprzowa
ratingratingratingratingrating

88

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Ta wersja soczystej polędwiczki wieprzowej ma nieco orientalny charakter, a to za sprawą słodko-p...
Tagliatelle z polędwiczkami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Tagliatelle to jeden z najpopularniejszych rodzajów włoskich makaronów – świetnie nadaje się do s...
Stroganoff wieprzowy
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stroganoff jest klasycznym daniem kuchni rosyjskiej, które w swojej oryginalnej wersji przygotowy...
Pasztet z suszonymi pomidorami
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Przyrządzony według tego przepisu świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami wyróżnia się...
Faszerowane polędwiczki wieprzowe
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Polędwiczki wieprzowe to mięso o delikatnym smaku, które dobrze sprawdza się zarówno przygotowane...
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie grzybowym
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Soczyste polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to szybkie i pyszne danie, którego warto spróbow...
Soczyste polędwiczki wieprzowe zapiekane z niebieskim serem
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Soczyste polędwiczki wieprzowe zapiekane z niebieskim serem to pyszny sposób na przyrządzenie obi...
Duszone polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
ratingratingratingratingrating

91

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Soczyste mięso w gęstym grzybowym sosie z dodatkiem ziemniaczanego purée, delikatnego ryżu lub ka...
Pieczone polędwiczki wieprzowe glazurowane miodem i octem balsamicznym
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Polędwica wieprzowa to delikatne i kruche mięso, które doskonale nadaje się do pieczenia. Nie wym...
Duszone polędwiczki wieprzowe ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Szukasz sposobu na szybkie i jednocześnie eleganckie danie? Polędwiczki wieprzowe to świetny wybó...
Polonezy
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.
Polędwica wieprzowa w sosie serowym
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szukasz inspiracji na ciekawy sposób przyrządzenia i podania polędwicy? Ta w sosie serowym z doda...
Zupa ostro-kwaśna z polędwicą
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, a następnie pokrój kapelusze na ćwiartki...
Polędwiczki w sosie malinowym
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz dobrego sposobu na przygotowanie wieprzowiny w nietypowej odsłonie? Wypróbuj nasz przepis...
Pieczone polędwiczki wieprzowe glazurowane miodem
ratingratingratingratingrating

47

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Niezwykle delikatny i soczysty rodzaj mięsa, jakim jest polędwica, wymaga odpowiedniej oprawy. Pr...
Polędwiczka wieprzowa z sosem żurawinowym
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Soczysta i krucha polędwiczka wieprzowa to główny dodatek wielu dań goszczących na naszych stołac...
Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie cytrynowo-kaparowym
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Polędwiczki, które często pojawiają się na stołach podczas przyjęć i eleganckich kolacji, nabiorą...
Grillowane polędwiczki wieprzowe
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Wystarczy czasem kilka prostych składników, by otrzymać apetyczne i pełne smaku danie. Dobrym prz...
Potrawka grzybowa  z makaronem
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokro...
Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kruche, soczyste mięso, zatopione w aromatycznym i aksamitnym sosie. Brzmi pysznie? I takie też s...
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z pieczarkami, kaszą gryczaną, modrą kapustą
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Polędwiczki wieprzowe to delikatny rodzaj mięsa, który po odpowiednim przyrządzeniu zachwyca socz...
Wieprzowina na ostro
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tak przyrządzona polędwiczka rozgrzeje twoje podniebienie i zmysły. Wieprzowina na ostro to porcj...
Polędwiczka po chińsku
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i ty...

Ciekawostki i porady

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowePolędwiczki wieprzowe

Polędwiczka wieprzowa to miękkie, kruche mięso, które doskonale sprawdzi się jako główny składnik wielu dań – nie tylko świątecznych. Najłatwiej przygotować je pieczone, smażone lub duszone w całości, z dodatkiem różnych sosów. Jednym z najczęściej spotykanych sosów, nie tylko do polędwiczek wieprzowych, ale również do innych mięs, jest sos grzybowy. W zależności od okazji, przygotuj go z pieczarek, borowików albo grzybów suszonych. Dobrym dodatkiem, który urozmaici polędwiczki wieprzowe na obiad, będą również sosy na bazie owoców. Spróbuj, jak doskonale smak mięsa podkreśli pikantny sos malinowy na bazie malin, octu balsamicznego, miodu oraz czarnego pieprzu. To połączenie niecodzienne, które nada potrawie wyrazistości i oryginalności. Polędwiczka wieprzowa bardzo dobrze nada się do faszerowania oraz przyrządzania roladek. Przepis na polędwiczki wieprzowe rozpoczyna się od przygotowania mięsa. Na początku rozbij mięso na cienki płat i zawiń w nie np. szpinak, grzybowy farsz albo orzechy. Wieprzowinę podkreślisz również dodatkiem suszonej śliwki oraz oscypka. Tak przygotowana może stanowić alternatywę dla klasycznej pieczeni schabowej. Polędwiczki wieprzowe zrobisz nie tylko w całości. Pokrojone na kawałki będą dobrym składnikiem szaszłyków oraz stroganoffa. Jeśli lubisz mięsa zapiekane z serem, przygotuj eskalopki z mozzarellą i sosem bolognese. Polędwiczki wieprzowe to także dobry składnik do wszelkiego rodzaju makaronów. Pasują zwłaszcza do grubszych jego rodzajów – tagliatelle czy penne. Tagliatelle z polędwiczkami to danie, w którym połączysz ze sobą wiele różnych smaków. Łagodna polędwiczka wieprzowa i delikatna cukinia będą się ciekawie komponowały z wyrazistym wędzonym boczkiem, parmezanem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso z polędwiczki jest dobre na zimno, dlatego może stanowić składnik sałatek. Polędwiczki wieprzowe dobrze łączyć je z miksem sałat, suszonymi pomidorami, serem pleśniowym i pestkami słonecznika. Smaczny będzie także dodatek prażonych orzechów włoskich. Polędwiczkami wieprzowymi urozmaicisz również klasyczną sałatkę ziemniaczaną z czerwoną cebulą. Mięso na zimno będzie też dobrym dodatkiem do kanapek. Sprawdź nasze propozycje na polędwiczki wieprzowe. Która podoba Ci się najbardziej? Nie raz zdarzyło Ci się wpisywać w przeglądarkę internetową hasła: soczyste polędwiczki wieprzowe przepis lub przepis na polędwiczki wieprzowe w poszukiwaniu tego, pod którym ludzie rozpisują się w samych superlatywach? Pamiętaj, że każdy przepis jest dobry o ile do przygotowania wykorzystasz dobrej jakości mięso. To punkt wyjścia, który umożliwi Ci przygotowanie obiadu idealnego. A jak określić, że polędwiczka wieprzowa jest dobrej jakości? Przede wszystkim po wyglądzie i zapachu. Dobrej jakości mięso nie powinno być sine lub z przebarwieniami. To natychmiast przekreśla udane wojaże kuchenne. O jakość, pochodzenie czy świeżość mięsa warto również zapytać przed zakupem. Po przeczytaniu tego tekstu marzy Ci się polędwiczka wieprzowa? Przepis na jej przygotowanie znajdziesz na naszej stronie. Różne odsłony i pomysły na polędwiczki wieprzowe oraz przepisy mniej i bardziej zaawansowane znajdziesz w tej kategorii.