Przepisy na Schab Faszerowany | Przepisy.pl pixel

Danie ze Schabem Faszerowanym

23 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (23)

Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym
ratingratingratingratingrating

277

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Chcesz urozmaicić swoje menu lub szukasz sposobu na pyszny obiad? Pieczony schab z ziołowym nadzi...
Roladki schabowe - VIDEO
ratingratingratingratingrating

277

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabow...
Pieczony schab ze śliwką w sosie majerankowym
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Cudowne zapachy unoszące się z kuchni od zawsze kojarzą się z domem rodzinnym i tradycyjnym gotow...
Schab ze śliwką i morelą
ratingratingratingratingrating

72

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Ukryte w porcji schabu suszone owoce, mięso i przyprawy sprawią, że będzie on soczysty i jeszcze...
Sakiewki ze schabu z grzybami
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Grzybowe nadzienie nadaje mięsu wyrazisty smak i odpowiedni aromat. Sakiewki ze schabu są znakomi...
Kotlet schabowy faszerowany kurkami
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Do kotleta schabowego wielu z nas nie trzeba przekonywać. To sztandarowe danie naszej kuchni, pod...
Kieszonki schabowe z suszoną śliwką i serem
ratingratingratingratingrating

92

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tradycyjne kotlety schabowe mają rzeszę zwolenników, ale dla odmiany warto czasem podać schab w i...
Schab ze śliwką w galarecie
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Mięsa w galarecie mają renomę dań pracochłonnych i trudnych. Jednak nasz przepis na wykwintny sch...
Schab ze śliwką w sosie orzechowym
ratingratingratingratingrating

34

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Schab ze śliwkami i sosem orzechowym to smaczne połączenie soczystego mięsa i wyrazistego nadzien...
Schab ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Króluje na stole zazwyczaj podczas świątecznych obiadów, ale może też być propozycją na smakowity...
Schab faszerowany śliwką - VIDEO
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Schab faszerowany śliwką to klasyczne danie kuchni polskiej. Jeśli lubisz proste rozwiązania kuli...
Pieczony schab z suszonymi śliwkami
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
Pieczony schab nadziewany suszonymi owocami to danie często przyrządzane na uroczyste lub świątec...
Schab z jabłkami i sezamem
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Schab z jabłkami i sezamem to wyjątkowo smaczne danie, które warto zaserwować na obiad lub wyjątk...
Sakiewki ze schabu faszerowane grzybami
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Poszukujesz ciekawej alternatywy dla zwykłych kotletów schabowych? Dobrze trafiłeś! Schabowe saki...
Schab nadziewany morelami
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Podaj tę fantastyczną pieczeń wieprzową nadziewaną suszonymi morelami z sosem, od którego cieknie...
Schab pieczony z grzybami i szpinakiem - VIDEO
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Schab to jedno z tych mięs, które często gości w polskiej kuchni. Niedzielny obiad nie może przec...
Schab faszerowany ziołami
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Schab to jedno z najczęściej jadanych w Polsce mięs, a zazwyczaj przygotowywany jest w formie kot...
Tradycyjny schab ze śliwką
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Schab ze śliwką to danie, które nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje. T...
Juki ułańskie – schabowe kieszonki z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pod tajemniczo brzmiącą nazwą „juki ułańskie” kryją się niezwykle apetyczne kieszonki ze schabu w...
Pieczony schab ze śliwką w rękawie
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Soczysty i aromatyczny – taki jest schab pieczony ze śliwkami w rękawie. Jak się za niego zabrać...
Pieczony schab z dynią i majerankiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Długim cienkim nożem zrób w mięsie otwór na wylot. Posyp równo...
Kotlety faszerowane grzybami
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Mięso umyj, pokrój w centymetrowej grubości plastry. Ostrym nożem z boku plastra zrób nacięcie tw...

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab faszerowanySchab faszerowany

Faszerowany schab to jeden z bardzo popularnych sposobów na przygotowanie wieprzowej pieczeni. Często bywa przyrządzany na świąteczny obiad. Podstawą udanego dania jest wybór odpowiedniego kawałka mięsa. Powinno być różowe, z delikatnymi białymi nitkami. Schab jest chudym mięsem, dlatego ważne jest, żeby po upieczeniu był miękki. Powinien mieć również widoczny pasek polędwicy. Poznasz ją po kolorze nieco ciemniejszym niż reszta mięsa. Czym faszerować schab? Jednym z klasycznych dodatków są suszone owoce, zwłaszcza śliwki. Mięso przebij wzdłuż długim, cienkim nożem i nadziej ciasno owocami. Możesz wcześniej namoczyć je w wodzie. Wybierz duże i mięsiste śliwki, np. kalifornijskie. Zamiast śliwek sprawdzą się także figi albo morele. Dobrym rozwiązaniem jest również przygotowanie farszu z mielonego mięsa drobiowego oraz kawałków owoców. Śliwki bardzo dobrze komponują się z orzechami. Pokrój je drobno i zrób z nich masę, którą następnie nadziejesz mięso. Faszerowany schab doskonale smakuje z grzybami rożnych gatunków, zarówno świeżymi, jak i suszonymi. Użyj ich nie tylko do nadziewania całej sztuki mięsa, ale np. do kotletów. Kotlet schabowy faszerowany kurkami to ciekawy sposób na odmianę tej popularnej potrawy. Spróbuj połączyć mięso z pieczarkami oraz kapustą kiszoną. W ten sposób stworzysz wariację na temat słynnej śląskiej rolady. Schab faszerowany przyrządzisz, nie tylko nadziewając go w środku. Dobrym sposobem będzie też zrobienie w mięsie podłużnych nacięć i napełnienie ich wybranymi dodatkami. Żeby mięso było bardziej zwarte, upiecz je w specjalnym worku. Do pysznej pieczeni wykorzystaj także warzywa, na przykład szpinak. Połącz go z czosnkiem, serem feta, pieczarkami albo twarogiem. Bez względu na rodzaj nadzienia, przed pieczeniem zamarynuj mięso, by nabrało wyrazistego smaku. Faszerowany schab podawaj z zapiekanymi w ziołach ziemniakami, kluskami śląskimi albo kaszą gryczaną. Sprawdź nasze propozycje na przygotowanie tego mięsa i wybierz swoją ulubioną. Życzymy smacznego.