Przepisy na Kanapki na ciepło

48 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (48)

Frittata z warzywami i oscypkiem na pieczywie pełnoziarnistym
ratingratingratingratingrating

182

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Frittata to potrawa wywodząca się z kuchni włoskiej, która przypomina nieco omlet. Można ją przyg...
Francuskie tosty serowe
ratingratingratingratingrating

177

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wyśmienite francuskie tosty serowe to szybki sposób na ciepłe śniadanie. Francuzi jadają je na sł...
Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

134

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tortilla nie musi być daniem typowo meksykańskim. Można w nią zawijać różne nadzienie, od słodkie...
Pasta z ciecierzycy z pomidorami i kaparami
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pasta z ciecierzycy z pomidorami i kaparami to ciekawy i oryginalny dodatek do kanapek. Może takż...
Kanapka z pieczonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

61

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szybkie danie na ciepło? Kanapka z pieczonymi warzywami. Będzie stanowiła nie tylko smaczne śniad...
Croque madame - tosty z jajkiem i sosem beszamelowym
ratingratingratingratingrating

46

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Croque madame to znana z francuskiej kuchni kanapka, która złożona jest z szynki i sera gruyère z...
Grzanki po neapolitańsku
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grzanki to idealna przekąska na każdą porę dnia – smakują pysznie zarówno na ciepło, jak i na zi...
Kanapka z awokado i buraczkami
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ten przepis udowadnia, że szybkie przekąski mogą być smaczne i jednocześnie efektowne. Wszystko z...
Zapiekane kanapki z szynką i serem
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Zapiekane kanapki z szynką i serem to prosty sposób na smaczną kolację, zawsze wtedy, kiedy chces...
Kanapka z tempeh
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tempeh to klasycznie wykorzystywany w kuchni indonezyjskiej produkt, powstający z ziaren soi, któ...
Kanapka gyros
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kanapka gyros świetnie sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie, zabrane do pracy lub szkoły, j...
Jajka po florentyńsku
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Podaj na sobotnie lub niedzielne śniadanie, jako przekąskę lub przystawkę – jajka po florentyńsku...
Kanapki z tatarem na pieczywie pełnoziarnistym
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Spróbuj smacznej wariacji na temat klasycznego tatara i przyrządź go z łososia oraz warzyw. Tak p...
Grzanki z serem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wegetariańskie kanapki na ciepło z cukinią i jajkiem sadzonym
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ten przepis udowadnia, że odpowiednio przygotowane kanapki mogą stać się efektownym daniem. Aby j...
Jajecznica z kurkami
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
To danie łączy w sobie smak popularnej jajecznicy, udoskonalony dodatkiem leśnych grzybów oraz pr...
Grillowane tosty z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pyszna, chrupiąca kanapka z ciemnego pieczywa wypełniona nadzieniem z mięsa oraz warzyw – ten prz...
Ciabatta z grillowanymi warzywami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciabatta (z j. włoskiego „kapeć”) swoją nazwę zawdzięcza wydłużonemu i spłaszczonemu kształtowi...
Tosty z tofu
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
To propozycja na ciepłą przekąskę, która sprawdzi się podana zarówno solo, jak i z różnymi dodatk...
Zapiekanka z tofu i warzyw
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Zapiekanki z tofu i warzyw to smaczne, proste i bardzo uniwersalne przekąski. Ich spody przygotuj...
Kanapki pita
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Crostini z serem
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pachnące ziołami, chrupiące crostini z serem to szybka do przygotowania przekąska, w sam raz na d...
Kanapka z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kanapka z kurczakiem jest nie tylko smaczna, ale również uniwersalna – doskonale nadaje się zarów...
Bagietka z mozzarellą
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Do przygotowania prostej, a jednocześnie eleganckiej przekąski, wystarczy bagietka, kilka dojrzał...

Ciekawostki i porady

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki na ciepłoKanapki na ciepło

Szukasz alternatywy dla tostów z serem? Kanapki na ciepło przyrządzisz z wieloma innymi dodatkami. Jeśli chcesz zrobić je na śniadanie, podaj do nich jajka, np. w formie croque madame. To francuska wersja opiekanych kanapek, podawana z szynką, serem oraz sadzonym jajkiem. Jako ciepły dodatek do pieczywa dobrze pasują też jajka po florentyńsku, czyli jajka w koszulkach. Przygotuj do nich blanszowany szpinak. Ostrożnie układaj na nim jajka, tak by nie wypłynęło z nich żółtko. Dopraw pieprzem i udekoruj drobno posiekanym szczypiorkiem i sosem holenderskim. Inną ciekawą propozycją śniadaniową są walijskie grzanki z serem. Zapieka się je z gęstym sosem, przygotowanym na bazie tłustej śmietany, sera cheddar, musztardy, majonezu i mąki. Opiecz je, aż się zarumienią i skrop sosem Worcester. Podaj z pikantnymi dodatkami, dobrze będą jednak smakowały także samodzielnie. Spróbuj też wersji z bekonem lub pieczarkami. Jeśli zależy Ci na szybkim daniu, zrób tosty francuskie. Kromki chleba usmaż po obtoczeniu ich w roztrzepanym jajku. Ciepłe kanapki to także dobry sposób na przekąskę do podania podczas przyjęcia. Przygotuj je na niewielkich kromkach pieczywa, np. z bagietki, ciabatty albo bułki wrocławskiej. Bagietki skrop oliwą i zapiecz. Przygotuj do nich pastę na bazie serka, udekoruj suszonymi pomidorami i ziołami. Będą pasować także oliwki i kapary. Do ciabatty podaj z kolei podsmażonego oscypka z konfiturą żurawinową i wędzonym kurczakiem. Lubisz sos bolognese? Przygotuj go na gęsto i wykorzystaj do grzanek. Na każdej z nich połóż plasterek żółtego sera i zapiekaj, aż zacznie się rumienić. Kanapki na ciepło to także dobry sposób na obiad. Pełnoziarnistą bułkę nadziej masą z kurczaka, majonezu i relishu ogórkowego, czyli sosu na bazie marynowanych ogórków. Sprawdzą się też starte ogórki konserwowe, doprawione ostrą przyprawą, np. papryczką chili. Dołóż także szpinak i ser, a na koniec opiecz kanapkę. Podaj ją z sałatką albo kremową zupą. Zainspiruj się naszymi przepisami i spróbuj kanapek w nieco innej odsłonie.