Przepisy na Kanapki na ciepło

25 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (25)

Francuskie tosty serowe
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wyśmienite francuskie tosty serowe to szybki sposób na ciepłe śniadanie. Francuzi jadają je na sł...
Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą - VIDEO
ratingratingratingratingrating

136

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na śniadanie lub lunch do pracy, nie zapominaj o tortilli, której...
Grzanki po neapolitańsku
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grzanki to idealna przekąska na każdą porę dnia – smakują pysznie zarówno na ciepło, jak i na zi...
Kanapka gyros
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kanapka gyros świetnie sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie, zabrane do pracy lub szkoły, j...
Jajka po florentyńsku
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Podaj na sobotnie lub niedzielne śniadanie, jako przekąskę lub przystawkę – jajka po florentyńsku...
Grzanki z serem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grillowane tosty z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pyszna, chrupiąca kanapka z ciemnego pieczywa wypełniona nadzieniem z mięsa oraz warzyw – ten prz...
Ciabatta z grillowanymi warzywami
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ciabatta (z j. włoskiego „kapeć”) swoją nazwę zawdzięcza wydłużonemu i spłaszczonemu kształtowi...
Kanapki pita
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Crostini z serem
ratingratingratingratingrating

17

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pachnące ziołami, chrupiące crostini z serem to szybka do przygotowania przekąska, w sam raz na d...
Kanapka z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kanapka z kurczakiem jest nie tylko smaczna, ale również uniwersalna – doskonale nadaje się zarów...
Bagietka z mozzarellą
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Do przygotowania prostej, a jednocześnie eleganckiej przekąski, wystarczy bagietka, kilka dojrzał...
Ciabatta z serem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować chrupiące bułki z serem i wędliną – w sam raz...
Sandwich z grillowanym kurczakiem i Pesto z pomidorów
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Grillowane dania to nie tylko te przyrządzane podczas przyjęć w ogrodzie. Jeśli lubisz przygotowy...
Duńska kanapka ze śledziem marynowanym i pieczonym burakiem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Czy zrobienie z pozornie zwykłej kanapki efektownego dania jest możliwe? Duńczycy opanowali tę sz...
Tosty z serem i szynką
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
To zdecydowanie śniadanie godne mistrza kuchni! Zrobisz je prosto i szybko, a efekt będzie znakom...
Jaja sadzone na grzance z pomidorem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Jajko to niezaprzeczalnie król śniadań. Serwowane na wiele sposobów, zawsze smakuje wyśmienicie...

Ciekawostki i porady

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki na ciepłoKanapki na ciepło

Szukasz alternatywy dla tostów z serem? Kanapki na ciepło przyrządzisz z wieloma innymi dodatkami. Jeśli chcesz zrobić je na śniadanie, podaj do nich jajka, np. w formie croque madame. To francuska wersja opiekanych kanapek, podawana z szynką, serem oraz sadzonym jajkiem. Jako ciepły dodatek do pieczywa dobrze pasują też jajka po florentyńsku, czyli jajka w koszulkach. Przygotuj do nich blanszowany szpinak. Ostrożnie układaj na nim jajka, tak by nie wypłynęło z nich żółtko. Dopraw pieprzem i udekoruj drobno posiekanym szczypiorkiem i sosem holenderskim. Inną ciekawą propozycją śniadaniową są walijskie grzanki z serem. Zapieka się je z gęstym sosem, przygotowanym na bazie tłustej śmietany, sera cheddar, musztardy, majonezu i mąki. Opiecz je, aż się zarumienią i skrop sosem Worcester. Podaj z pikantnymi dodatkami, dobrze będą jednak smakowały także samodzielnie. Spróbuj też wersji z bekonem lub pieczarkami. Jeśli zależy Ci na szybkim daniu, zrób tosty francuskie. Kromki chleba usmaż po obtoczeniu ich w roztrzepanym jajku. Ciepłe kanapki to także dobry sposób na przekąskę do podania podczas przyjęcia. Przygotuj je na niewielkich kromkach pieczywa, np. z bagietki, ciabatty albo bułki wrocławskiej. Bagietki skrop oliwą i zapiecz. Przygotuj do nich pastę na bazie serka, udekoruj suszonymi pomidorami i ziołami. Będą pasować także oliwki i kapary. Do ciabatty podaj z kolei podsmażonego oscypka z konfiturą żurawinową i wędzonym kurczakiem. Lubisz sos bolognese? Przygotuj go na gęsto i wykorzystaj do grzanek. Na każdej z nich połóż plasterek żółtego sera i zapiekaj, aż zacznie się rumienić. Kanapki na ciepło to także dobry sposób na obiad. Pełnoziarnistą bułkę nadziej masą z kurczaka, majonezu i relishu ogórkowego, czyli sosu na bazie marynowanych ogórków. Sprawdzą się też starte ogórki konserwowe, doprawione ostrą przyprawą, np. papryczką chili. Dołóż także szpinak i ser, a na koniec opiecz kanapkę. Podaj ją z sałatką albo kremową zupą. Zainspiruj się naszymi przepisami i spróbuj kanapek w nieco innej odsłonie.