Przepisy na Dania do pracy
319 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Dania do pracy
Bez pracy nie ma kołaczy, ale bez odpowiedniego dania do pracy nie ma również sił do działania! Dlatego tak ważny jest obiad, który spożywamy w ciągu pracowitego dnia. Jak powinien wyglądać ten idealny? Obowiązują trzy zasady: łatwy do spakowania oraz transportowania, szybki do podgrzania i oczywiście – smaczny. A zatem przedstawiamy garść najlepszych inspiracji na dania do pracy. Risotto, kaszotto, tarta, zapiekanki czy rozmaite sałatki – będzie w czym wybierać dania do pracy! Zapraszamy do gotowania!
Dla kogo?
Żyjesz w ciągłym pośpiechu i nie masz czasu na żmudne przygotowywanie posiłków do pracy? Bez obaw, nasze propozycje przyrządzisz już dzień wcześniej - szybko, prosto i z łatwo dostępnych składników. Od dzisiaj Twój obiad będzie pyszny!
Na jaką okazję?
Drugie śniadanie, codzienny obiad lub małe co nieco w trakcie wypełnionego pracą dnia? Potrawy przygotowane według naszych przepisów sprawdzą się na wszystkie te okazje! Smakowite naleśniki z groszkowym pesto, makaron z indykiem albo pieczony dorsz w towarzystwie kaszy pęczak i surówki z marchewki? Każdy z tych specjałów możesz zrobić na jutro do pracy. Gwarantujemy, że po odgrzaniu będą równie pyszne!
Czy wiesz, że?
Gotując posiłki do pracy, warto zaopatrzyć się w dobre jakościowo pojemniki do przechowywania żywności. Na co należy zwracać uwagę przy ich wyborze? Na rynku obecnie mamy dostępny szeroki wachlarz tego typu produktów. Możemy zaopatrzyć się w naczynia szklane, jednak zdecydowany prym wiodą pojemniki wykonane z plastiku. Przed zakupem dobrze upewnić się, czy dany rodzaj tworzywa:
- nadaje się do kontaktu z żywnością, a tym samym jest bezpieczny dla organizmu,
- jest szczelny (do zup najlepiej wybrać wyższe opakowanie, natomiast do dań obiadowych znakomicie posłużą niskie i prostokątne pojemniki z przegródkami),
- czy pojemnik można podgrzewać w mikrofalówce oraz myć w zmywarce.
Dla urozmaicenia:
Makaron, ryż albo różnorodne rodzaje kasz – to produkty, które zawsze warto mieć w kuchni. Stanowią również doskonałe składniki do przygotowania rozmaitych dań do pracy. Co więcej, mają długi termin przydatności do spożycia, więc możemy przechowywać je na zapas.