Przepisy na Dania do Pracy | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Dania do pracy

319 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dania do pracyDania do pracy

Bez pracy nie ma kołaczy, ale bez odpowiedniego dania do pracy nie ma również sił do działania! Dlatego tak ważny jest obiad, który spożywamy w ciągu pracowitego dnia. Jak powinien wyglądać ten idealny? Obowiązują trzy zasady: łatwy do spakowania oraz transportowania, szybki do podgrzania i oczywiście – smaczny. A zatem przedstawiamy garść najlepszych inspiracji na dania do pracy. Risotto, kaszotto, tarta, zapiekanki czy rozmaite sałatki – będzie w czym wybierać dania do pracy! Zapraszamy do gotowania!

Dla kogo?

Żyjesz w ciągłym pośpiechu i nie masz czasu na żmudne przygotowywanie posiłków do pracy? Bez obaw, nasze propozycje przyrządzisz już dzień wcześniej - szybko, prosto i z łatwo dostępnych składników. Od dzisiaj Twój obiad będzie pyszny!

Na jaką okazję?

Drugie śniadanie, codzienny obiad lub małe co nieco w trakcie wypełnionego pracą dnia? Potrawy przygotowane według naszych przepisów sprawdzą się na wszystkie te okazje! Smakowite naleśniki z groszkowym pesto, makaron z indykiem albo pieczony dorsz w towarzystwie kaszy pęczak i surówki z marchewki? Każdy z tych specjałów możesz zrobić na jutro do pracy. Gwarantujemy, że po odgrzaniu będą równie pyszne!

Czy wiesz, że?

Gotując posiłki do pracy, warto zaopatrzyć się w dobre jakościowo pojemniki do przechowywania żywności. Na co należy zwracać uwagę przy ich wyborze? Na rynku obecnie mamy dostępny szeroki wachlarz tego typu produktów. Możemy zaopatrzyć się w naczynia szklane, jednak zdecydowany prym wiodą pojemniki wykonane z plastiku. Przed zakupem dobrze upewnić się, czy dany rodzaj tworzywa:

- nadaje się do kontaktu z żywnością, a tym samym jest bezpieczny dla organizmu,

- jest szczelny (do zup najlepiej wybrać wyższe opakowanie, natomiast do dań obiadowych znakomicie posłużą niskie i prostokątne pojemniki z przegródkami),

- czy pojemnik można podgrzewać w mikrofalówce oraz myć w zmywarce.

Dla urozmaicenia:

Makaron, ryż albo różnorodne rodzaje kasz – to produkty, które zawsze warto mieć w kuchni. Stanowią również doskonałe składniki do przygotowania rozmaitych dań do pracy. Co więcej, mają długi termin przydatności do spożycia, więc możemy przechowywać je na zapas.