Pomysły na Obiad z Mięsa Mielonego | Przepisy.pl pixel

Dania obiadowe z mięsem mielonym

445 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (445)

kaszottokaszotto
Kalafior zapiekany z mięsem mielonym - VIDEO
ratingratingratingratingrating

901

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zapiekanki z mięsem mielonym w roli głównej to dania treściwe, szybkie w przygotowaniu, a co nie...
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem
ratingratingratingratingrating

400

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kotlety mielone z pieczarkami to rewelacyjna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Jeśli pamięt...
Kartacze
ratingratingratingratingrating

414

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Polscy kucharze z dużym entuzjazmem przygotowują w swoich kuchniach potrawy, pochodzące nawet z n...
Roladki z mięsem mielonym i cukinią
ratingratingratingratingrating

292

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Roladki z tego przepisu nie tylko świetnie wyglądają – są także wyjątkowo smaczne dzięki połączen...
Musaka z cukinią
ratingratingratingratingrating

369

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Musaka z cukinią i ziemniakami jest daniem, którego oryginał pochodzi prosto z Grecji. Tradycyjna...
Serowa zapiekanka z brokułami
ratingratingratingratingrating

256

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Błyskawiczna makaronowa zapiekanka serowa z brokułami i mielonym mięsem, polana kremowym sosem. C...
Gołąbki - VIDEO
ratingratingratingratingrating

269

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Potrawa, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Na samą myśl o niej przychodzą nam do głowy...
Naleśniki a la buritos
ratingratingratingratingrating

370

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Cienkie, elastyczne ciasto, którym owinięty został aromatyczny farsz z mięsa i warzyw. Całość ins...
Ziemniaki faszerowane mięsem
ratingratingratingratingrating

237

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przygotowanie dania jest niezwykle proste i szybkie, zajmie ci nie więcej niż 45 minut, czyli tyl...
Zapiekanka à la lasagne
ratingratingratingratingrating

235

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Trzy smakowite warstwy przekładane mięsem i serem… na samą myśl ślina napłynęła ci do ust? To zna...
Chinkali - Gruzińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

406

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Do tego, że polska kuchnia pierogami stoi chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Pojawiają się na ś...
Zapiekanka z brokułami
ratingratingratingratingrating

232

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Zapiekanka z brokułami to idealna propozycja na uzupełnienie swojego menu. Danie nadaje się do se...
Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem
ratingratingratingratingrating

231

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Połączenie mięsa mielonego, jajka i tartej bułki z dodatkiem cebuli i przypraw daje po smażeniu n...
Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

202

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz sposobu na eleganckie danie z makaronem, zrób muszle nadziewane. Ich przyrządzenie...
Holiszki
ratingratingratingratingrating

418

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Czy wiecie, co to są holiszki? To nic innego jak gołąbki po żydowsku, w aksamitnym, pomidorowym s...
Pulpety w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

187

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięsne pulpety polane pysznym, gęstym sosem koperkowym to klasyk wśród dań obiadowych. Do ich prz...
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i serem
ratingratingratingratingrating

372

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym jest jednym z tych dań, które sprawdzą się zawsze, nawe...
Kotlety mielone wellington z warzywami
ratingratingratingratingrating

130

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych kotletów mielonych, wypróbuj przepis na kotlety mielone...
Zupa paprykowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

149

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na...
Papryka faszerowana mięsem
ratingratingratingratingrating

140

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Faszerowana papryka to świetny pomysł na kuszący oko obiad dla całej rodziny. Mięso w nadzieniu j...
Zapiekanka z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Dziś proponujemy znakomitą zapiekankę z pieczarkami i mielonym mięsem. Pycha.
Ostra zapiekanka
ratingratingratingratingrating

147

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie jest świetną propozycją dla wszystkich fanów pikantnych smaków. Świetnie sprawdzi się ja...
Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese
ratingratingratingratingrating

130

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese zastąpią kanapki i koreczki podc...
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

274

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Gotowane pulpety w sosie pomidorowym to prosty sposób na obiad – nic więc dziwnego, że są daniem...
Lasagne
ratingratingratingratingrating

130

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lasagne to rodzaj włoskiego makaronu krojonego w szerokie płaty. Jest dostępny niemal w każdym wi...
Gołąbki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

138

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki po meksykańsku to smaczna i oryginalna wersja klasycznych gołąbków z kapustą. Sekretem ic...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

100

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Burrito z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

139

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Tradycyjne burrito z mięsem mielonym to pszeniczna tortilla, w którą zawija się ostry farsz. Wari...
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

111

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli masz ochotę na warzywną przekąskę, koniecznie wypróbuj przepis na faszerowaną cukinię z mię...
Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek
ratingratingratingratingrating

117

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
To danie na pewno zaspokoi wymagania miłośników wszelkiego rodzaju zapiekanek. Ziemniaki w połącz...
Czebureki nadziewane mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

118

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czebureki to chrupiące pierożki wywodzące się z kuchni Tatarów krymskich. Popularne są szczególni...

Ciekawostki i porady

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Obiad z mięsa mielonegoObiad z mięsa mielonego

Mięso mielone stanowi podstawę bardzo wielu dań. Najczęstszym wyborem jest mięso wołowo-wieprzowe, w którym krucha i delikatna wołowina doskonale uzupełnia się z bardziej soczystą wieprzowiną. Jednak w zależności od przygotowywanego dania, do wyboru są także inne gatunki, np.: mielone mięso z indyka, łopatki czy szynki wieprzowej. Mięso to można zapiekać, smażyć, grillować, dusić, a nawet gotować na parze. Z wołowo-wieprzowego mięsa mielonego szczególnie często przyrządza się kotlety mielone, klopsiki, pulpety, hamburgery oraz mnóstwo innych potraw. Mięso to świetnie sprawdza się jako farsz, na przykład do gołąbków. Bardzo dobrze smakują też warzywa wypełnione nadzieniem z mięsa mielonego i dodatkowych składników. W tym celu wydrąż miąższ z bakłażanów, cukinii lub papryki, a następnie wypełnij je farszem i zapiekaj. Farsz z mięsa mielonego to także świetny sposób na przyrządzenie pasztecików, pierożków samosa czy burrito, czyli wszelkich drobnych przekąsek. Gdy na przygotowanie posiłku masz niewiele czasu, spaghetti bolognese jest idealnym rozwiązaniem. Wystarczy makaron ugotować al dente i zrobić sos boloński, który stanowi składnik takich dań, jak chociażby lasagne bolognese. Podstawą sosu jest mielone mięso wołowo-wieprzowe oraz pomidory i inne warzywa. Akcentów sycylijskich nada daniu garstka kaparów lub oliwek. Mięso mielone to także ważny składnik dań kuchni bardziej egzotycznych. Spróbuj, jak smakuje kebab kofta. Słowo „kofta” oznacza „rozgnieciony”, bo w przeciwieństwie do chociażby kebabu skrawanego, robi się go z mięsa mielonego, często z dodatkiem świeżych ziół. Kofty nabija się na patyczki szaszłykowe, a następnie grilluje lub smaży na patelni. Mięso mielone to także popularne nadzienie do pyz i pierogów, jak również innych potraw mącznych, na przykład litewskich cepelinów, gruzińskich khingali czy pierożków w stylu chińskim. Do wyboru masz także zapiekanki, potrawki, pieczenie, tarty i tarteletki. Jeśli planujesz przyrządzić potrawę z mięsem mielonym w roli głównej, sprawdź nasze propozycje.