Przepisy na Gotowanie na parze
42 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej
Gotowanie na parze
Gotowanie na parze stało się modne już jakiś czas temu i wciąż wpisuje się w trendy. Jedno jest pewne – tego typu obróbka termiczna pozwala na przyrządzenie całej gamy produktów spożywczych. Sam proces jest błyskawiczny, a przygotowane w ten sposób jedzenie mieści się w kanonie prawidłowego odżywiania. Czy Ty też widzisz same zalety gotowania na parze? Nie wahaj się! Para buch i do dzieła!
Dla kogo?
Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wartościowe posiłki. Dania gotowane na parze sprawdzą się znakomicie w jadłospisie osób stosujących delikatną dietę.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Przepisy na potrawy gotowane na parze sprawdzą się, zarówno jako te podane na obiad, jak i na kolację. Zadbaj o dobre posiłki dla siebie oraz dla całej swojej rodziny – włącz je na stałe do domowego menu!
Czy wiesz, że?
Gotowanie na parze to jeden ze zdrowszych sposobów serwowania żywności. Produkty przyrządzane na parze nie mają styczności z wodą, dlatego nie wypłukuje się z nich cennych składników odżywczych, takich jak witaminy i składniki mineralne. Co więcej, żywność nie traci naturalnej barwy. Ta metoda obróbki termicznej nie wymaga też użycia żadnego tłuszczu. Brzmi idealnie, prawda?
Dla urozmaicenia:
Do gotowania na parze można wykorzystać praktycznie każde warzywo. To także doskonała technika na przygotowanie ryby lub mięsa.