Potrawy gotowane na parze | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Gotowanie na parze

42 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (42)

Czeskie knedliczki
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czeskie knedliczki, nazywane także knedlikami drożdżowymi, to jedna z najpopularniejszych potraw...
Kotlety mielone gotowane na parze z sałatką z karczochów marynowanych
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Głównym składnikiem proponowanej potrawy są kotlety mielone. Tym razem nie musisz ich smażyć, ugo...
Klopsiki na parze z sosem pomidorowym
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bardzo dobry obiad albo kolację przyrządzić można z zaledwie kilku składników. Nie tylko prostą s...
Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tata...
Chińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spot...
Chińskie bułeczki na parze - Bao Buns
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
140 min.
Dziś przepis na bułeczki bao, więc czas na podróż do dalekich Chin! To tutaj królują nadziewane b...
Czeskie knedle z boczkiem
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W Polsce knedle przygotowuje się zazwyczaj na słodko – ich podstawą są kwaskowate śliwki i pulchn...
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem w sosie czosnkowym łączy delikatną słodycz owoców z wy...
Won ton z krewetkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sałatka z żółtym serem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz uniwersalnej przekąski, które doskonale sprawdzi się zarówno w ciągu tygodnia, jak i od ś...
Tortellini po tajsku
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tortellini to pochodzące z Włoch pierożki, które najczęściej nadziewane są farszem serowym, grzyb...
Jajka po wiedeńsku gotowane na parze
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jajka po wiedeńsku to prawdziwy klasyk, znany również w kuchni polskiej. W zależności od kraju, w...
Młode ziemniaki z oregano
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Młode ziemniaki z oregano nie są propozycją wyłącznie dla wegetarian! Mogą być samodzielnym danie...
Pyzy z grzybami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Pyzy to prawdziwa klasyka kuchni polskiej. Kluski nadziewane mięsnym farszem nieprzerwanie zachwy...
Szparagi gotowane na parze z masłem czosnkowo-cytrynowym
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Szparagi kojarzą się z daniem luksusowym, serwowanym podczas wyjątkowych okazji. Zmieńcie ten tre...
Lekkie kotleciki z indyka w ziołach
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięso indycze staje się coraz popularniejsze w naszym kraju, jednak daleko mu jeszcze do osiągnię...
Kanapka z awokado i szarpanym łososiem
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czy kanapki mogą być odkrywcze i oryginalne? Oczywiście! Przykładem jest nasza dzisiejsza propozy...
Domowe wonton
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Pierożki wonton to klasyka kuchni chińskiej. Z pewnością spotkaliście je w restauracjach serwując...
Lekkie gołąbki grzybowe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Gołąbków nikomu przedstawiać nie trzeba. Danie to doskonale znają wszyscy, którzy cenią tradycyjn...
Filet z kurczaka gotowany na parze
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Gotowanie na parze to prawdziwy hit ostatnich lat. Dawniej ten sposób przygotowywania potraw zare...
Pikantne klopsiki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne klopsiki po meksykańsku z pewnością skradną kulinarne serca zwolenników aromatycznych i...
Gotowany na parze kalafior w stylu włoskim
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Przepis na kalafior na parze z włoską nutą z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom oryginalnyc...
Warzywa w papierze ryżowym
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na danie obiadowe lub pyszną przekąskę w wegetariańskim stylu, p...
Brokuły z pary z migdałami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Dania wegetariańskie nie muszą kojarzyć się z niewyraźnym smakiem. Wystarczy umiejętne połączenie...
Gotowana sola w cytrynie z kaparami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Soli nie spotkacie zbyt często na polskich stołach. Jeśli jednak spróbujecie delikatnego, krucheg...
Gotowane na parze pikantne marchewki z pomarańczą i orzechami pekan
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Marchewka ma niejedną kulinarną twarz. Jest warzywem wyjątkowo popularnym w kuchni polskiej. Pewn...
Orientalne pulpeciki rybne
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pulpety znają chyba wszyscy. Dawniej były jednym z częściej przygotowywanych dań na szkolnych sto...

Ciekawostki i porady

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gotowanie na parzeGotowanie na parze

Gotowanie na parze stało się modne już jakiś czas temu i wciąż wpisuje się w trendy. Jedno jest pewne – tego typu obróbka termiczna pozwala na przyrządzenie całej gamy produktów spożywczych. Sam proces jest błyskawiczny, a przygotowane w ten sposób jedzenie mieści się w kanonie prawidłowego odżywiania. Czy Ty też widzisz same zalety gotowania na parze? Nie wahaj się! Para buch i do dzieła!

Dla kogo?

Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wartościowe posiłki. Dania gotowane na parze sprawdzą się znakomicie w jadłospisie osób stosujących delikatną dietę.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Przepisy na potrawy gotowane na parze sprawdzą się, zarówno jako te podane na obiad, jak i na kolację. Zadbaj o dobre posiłki dla siebie oraz dla całej swojej rodziny – włącz je na stałe do domowego menu!

Czy wiesz, że?

Gotowanie na parze to jeden ze zdrowszych sposobów serwowania żywności. Produkty przyrządzane na parze nie mają styczności z wodą, dlatego nie wypłukuje się z nich cennych składników odżywczych, takich jak witaminy i składniki mineralne. Co więcej, żywność nie traci naturalnej barwy. Ta metoda obróbki termicznej nie wymaga też użycia żadnego tłuszczu. Brzmi idealnie, prawda?

Dla urozmaicenia:

Do gotowania na parze można wykorzystać praktycznie każde warzywo. To także doskonała technika na przygotowanie ryby lub mięsa.