Przepisy na Gotowanie na parze

26 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (26)

Czeskie knedliczki
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czeskie knedliczki, nazywane także knedlikami drożdżowymi, to jedna z najpopularniejszych potraw...
Kotlety mielone gotowane na parze z sałatką z karczochów marynowanych
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Głównym składnikiem proponowanej potrawy są kotlety mielone. Tym razem nie musisz ich smażyć, ugo...
Klopsiki na parze z sosem pomidorowym
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bardzo dobry obiad albo kolację przyrządzić można z zaledwie kilku składników. Nie tylko prostą s...
Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Rybne pulpeciki z sosem tatarskim
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tata...
Risotto z buraczkami i gotowanym dorszem na parze
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Risotto – jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej – można przyrządzić na wiele sposobów...
Gołąbki na parze z sosem bolognese
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki są znane i lubiane w całej Europie Środkowo-Wschodniej, zaś gołąbki na parze z sosem bolo...
Chińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spot...
Chińskie bułeczki na parze - Bao Buns
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
140 min.
Dziś przepis na bułeczki bao, więc czas na podróż do dalekich Chin! To tutaj królują nadziewane b...
Czeskie knedle z boczkiem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W Polsce knedle przygotowuje się zazwyczaj na słodko – ich podstawą są kwaskowate śliwki i pulchn...
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem w sosie czosnkowym łączy delikatną słodycz owoców z wy...
Won ton z krewetkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sałatka z żółtym serem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz uniwersalnej przekąski, które doskonale sprawdzi się zarówno w ciągu tygodnia, jak i od ś...
Tortellini po tajsku
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tortellini to pochodzące z Włoch pierożki, które najczęściej nadziewane są farszem serowym, grzyb...
Łosoś gotowany na parze, ryż po chińsku, brokuły gotowane  na parze
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
Idealny obiad powinien być nie tylko smaczny, ale także bogaty w wartościowe składniki odżywcze...
Ryba gotowana na parze
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Delikatne, puszyste pączki. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

Walentynki przywędrowały do nas stosunkowo niedawno, ale dobrze się zadomowiły w zimowym kalendarzu. Może to święto komercyjne, ale w moim przekonaniu warte obchodzenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gotowanie na parzeGotowanie na parze

Gotowanie na parze stało się modne już jakiś czas temu i wciąż wpisuje się w trendy. Jedno jest pewne – tego typu obróbka termiczna pozwala na przyrządzenie całej gamy produktów spożywczych. Sam proces jest błyskawiczny, a przygotowane w ten sposób jedzenie mieści się w kanonie prawidłowego odżywiania. Czy Ty też widzisz same zalety gotowania na parze? Nie wahaj się! Para buch i do dzieła!

Dla kogo?

Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wartościowe posiłki. Dania gotowane na parze sprawdzą się znakomicie w jadłospisie osób stosujących delikatną dietę.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Przepisy na potrawy gotowane na parze sprawdzą się, zarówno jako te podane na obiad, jak i na kolację. Zadbaj o dobre posiłki dla siebie oraz dla całej swojej rodziny – włącz je na stałe do domowego menu!

Czy wiesz, że?

Gotowanie na parze to jeden ze zdrowszych sposobów serwowania żywności. Produkty przyrządzane na parze nie mają styczności z wodą, dlatego nie wypłukuje się z nich cennych składników odżywczych, takich jak witaminy i składniki mineralne. Co więcej, żywność nie traci naturalnej barwy. Ta metoda obróbki termicznej nie wymaga też użycia żadnego tłuszczu. Brzmi idealnie, prawda?

Dla urozmaicenia:

Do gotowania na parze można wykorzystać praktycznie każde warzywo. To także doskonała technika na przygotowanie ryby lub mięsa.