Przepisy na Gotowanie na parze

46 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (46)

Czeskie knedliczki
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czeskie knedliczki, nazywane także knedlikami drożdżowymi, to jedna z najpopularniejszych potraw...
Kotlety mielone gotowane na parze z sałatką z karczochów marynowanych
ratingratingratingratingrating

35

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Głównym składnikiem proponowanej potrawy są kotlety mielone. Tym razem nie musisz ich smażyć, ugo...
Klopsiki na parze z sosem pomidorowym
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bardzo dobry obiad albo kolację przyrządzić można z zaledwie kilku składników. Nie tylko prostą s...
Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

27

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Rybne pulpeciki z sosem tatarskim
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tata...
Gołąbki na parze z sosem bolognese
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki są znane i lubiane w całej Europie Środkowo-Wschodniej, zaś gołąbki na parze z sosem bolo...
Chińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spot...
Chińskie bułeczki na parze - Bao Buns
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
140 min.
Dziś przepis na bułeczki bao, więc czas na podróż do dalekich Chin! To tutaj królują nadziewane b...
Czeskie knedle z boczkiem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W Polsce knedle przygotowuje się zazwyczaj na słodko – ich podstawą są kwaskowate śliwki i pulchn...
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem w sosie czosnkowym łączy delikatną słodycz owoców z wy...
Won ton z krewetkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sałatka z żółtym serem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz uniwersalnej przekąski, które doskonale sprawdzi się zarówno w ciągu tygodnia, jak i od ś...
Tortellini po tajsku
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tortellini to pochodzące z Włoch pierożki, które najczęściej nadziewane są farszem serowym, grzyb...
Młode ziemniaki z oregano
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Młode ziemniaki z oregano nie są propozycją wyłącznie dla wegetarian! Mogą być samodzielnym danie...
Pyzy z grzybami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Pyzy to prawdziwa klasyka kuchni polskiej. Kluski nadziewane mięsnym farszem nieprzerwanie zachwy...
Jajka po wiedeńsku gotowane na parze
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jajka po wiedeńsku to prawdziwy klasyk, znany również w kuchni polskiej. W zależności od kraju, w...
Szparagi gotowane na parze z masłem czosnkowo-cytrynowym
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Szparagi kojarzą się z daniem luksusowym, serwowanym podczas wyjątkowych okazji. Zmieńcie ten tre...
Kanapka z awokado i szarpanym łososiem
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czy kanapki mogą być odkrywcze i oryginalne? Oczywiście! Przykładem jest nasza dzisiejsza propozy...
Domowe wonton
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Pierożki wonton to klasyka kuchni chińskiej. Z pewnością spotkaliście je w restauracjach serwując...
Lekkie gołąbki grzybowe
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Gołąbków nikomu przedstawiać nie trzeba. Danie to doskonale znają wszyscy, którzy cenią tradycyjn...
Filet z kurczaka gotowany na parze
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Gotowanie na parze to prawdziwy hit ostatnich lat. Dawniej ten sposób przygotowywania potraw zare...
Warzywa w papierze ryżowym
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na danie obiadowe lub pyszną przekąskę w wegetariańskim stylu, p...
Pikantne klopsiki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne klopsiki po meksykańsku z pewnością skradną kulinarne serca zwolenników aromatycznych i...
Gotowany na parze kalafior w stylu włoskim
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Przepis na kalafior na parze z włoską nutą z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom oryginalnyc...
Lekkie kotleciki z indyka w ziołach
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięso indycze staje się coraz popularniejsze w naszym kraju, jednak daleko mu jeszcze do osiągnię...
Gotowane na parze pikantne marchewki z pomarańczą i orzechami pekan
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Marchewka ma niejedną kulinarną twarz. Jest warzywem wyjątkowo popularnym w kuchni polskiej. Pewn...
Gotowana sola w cytrynie z kaparami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Soli nie spotkacie zbyt często na polskich stołach. Jeśli jednak spróbujecie delikatnego, krucheg...
Brokuły z pary z migdałami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Dania wegetariańskie nie muszą kojarzyć się z niewyraźnym smakiem. Wystarczy umiejętne połączenie...

Ciekawostki i porady

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gotowanie na parzeGotowanie na parze

Gotowanie na parze stało się modne już jakiś czas temu i wciąż wpisuje się w trendy. Jedno jest pewne – tego typu obróbka termiczna pozwala na przyrządzenie całej gamy produktów spożywczych. Sam proces jest błyskawiczny, a przygotowane w ten sposób jedzenie mieści się w kanonie prawidłowego odżywiania. Czy Ty też widzisz same zalety gotowania na parze? Nie wahaj się! Para buch i do dzieła!

Dla kogo?

Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wartościowe posiłki. Dania gotowane na parze sprawdzą się znakomicie w jadłospisie osób stosujących delikatną dietę.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Przepisy na potrawy gotowane na parze sprawdzą się, zarówno jako te podane na obiad, jak i na kolację. Zadbaj o dobre posiłki dla siebie oraz dla całej swojej rodziny – włącz je na stałe do domowego menu!

Czy wiesz, że?

Gotowanie na parze to jeden ze zdrowszych sposobów serwowania żywności. Produkty przyrządzane na parze nie mają styczności z wodą, dlatego nie wypłukuje się z nich cennych składników odżywczych, takich jak witaminy i składniki mineralne. Co więcej, żywność nie traci naturalnej barwy. Ta metoda obróbki termicznej nie wymaga też użycia żadnego tłuszczu. Brzmi idealnie, prawda?

Dla urozmaicenia:

Do gotowania na parze można wykorzystać praktycznie każde warzywo. To także doskonała technika na przygotowanie ryby lub mięsa.