Potrawy gotowane na parze | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Gotowanie na parze

42 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (42)

Czeskie knedliczki
ratingratingratingratingrating

71

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czeskie knedliczki, nazywane także knedlikami drożdżowymi, to jedna z najpopularniejszych potraw...
Kotlety mielone gotowane na parze z sałatką z karczochów marynowanych
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Głównym składnikiem proponowanej potrawy są kotlety mielone. Tym razem nie musisz ich smażyć, ugo...
Klopsiki na parze z sosem pomidorowym
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bardzo dobry obiad albo kolację przyrządzić można z zaledwie kilku składników. Nie tylko prostą s...
Łosoś gotowany na parze w warzywach
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jedną z najbardziej popularnych i lubianych ryb jest w ostatnich latach łosoś norweski. Nie ma si...
Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tata...
Chińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pierogi, choć w naszym kraju uważane są za danie typowo polskie, w nieco innej postaci można spot...
Chińskie bułeczki na parze - Bao Buns
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
140 min.
Dziś przepis na bułeczki bao, więc czas na podróż do dalekich Chin! To tutaj królują nadziewane b...
Czeskie knedle z boczkiem
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
W Polsce knedle przygotowuje się zazwyczaj na słodko – ich podstawą są kwaskowate śliwki i pulchn...
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Sałatka z ryżem, brzoskwiniami i groszkiem w sosie czosnkowym łączy delikatną słodycz owoców z wy...
Won ton z krewetkami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Sałatka z żółtym serem
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz uniwersalnej przekąski, które doskonale sprawdzi się zarówno w ciągu tygodnia, jak i od ś...
Tortellini po tajsku
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tortellini to pochodzące z Włoch pierożki, które najczęściej nadziewane są farszem serowym, grzyb...
Aromatyczny indyk na parze w ziołach
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Oto jedno z najprostszych, a zarazem najsmaczniejszych dań, jakie przygotujesz we własnej kuchni...
Filet z indyka gotowany na parze
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Szukasz pomysłu na smaczny i prosty w przygotowaniu obiad? Podaj pierś z indyka na parze! Delikat...
Lekkie gołąbki grzybowe
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Gołąbków nikomu przedstawiać nie trzeba. Danie to doskonale znają wszyscy, którzy cenią tradycyjn...
Jajka po wiedeńsku gotowane na parze
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jajka po wiedeńsku to prawdziwy klasyk, znany również w kuchni polskiej. W zależności od kraju, w...
Kanapka z awokado i szarpanym łososiem
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czy kanapki mogą być odkrywcze i oryginalne? Oczywiście! Przykładem jest nasza dzisiejsza propozy...
Domowe wonton
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Pierożki wonton to klasyka kuchni chińskiej. Z pewnością spotkaliście je w restauracjach serwując...
Pyzy z grzybami
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Pyzy to prawdziwa klasyka kuchni polskiej. Kluski nadziewane mięsnym farszem nieprzerwanie zachwy...
Szparagi gotowane na parze z masłem czosnkowo-cytrynowym
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Szparagi kojarzą się z daniem luksusowym, serwowanym podczas wyjątkowych okazji. Zmieńcie ten tre...
Młode ziemniaki z oregano
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Młode ziemniaki z oregano nie są propozycją wyłącznie dla wegetarian! Mogą być samodzielnym danie...
Lekkie kotleciki z indyka w ziołach
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięso indycze staje się coraz popularniejsze w naszym kraju, jednak daleko mu jeszcze do osiągnię...
Brokuły z pary z migdałami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Dania wegetariańskie nie muszą kojarzyć się z niewyraźnym smakiem. Wystarczy umiejętne połączenie...
Pikantne klopsiki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pikantne klopsiki po meksykańsku z pewnością skradną kulinarne serca zwolenników aromatycznych i...
Filet z kurczaka gotowany na parze
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Gotowanie na parze to prawdziwy hit ostatnich lat. Dawniej ten sposób przygotowywania potraw zare...
Warzywa w papierze ryżowym
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na danie obiadowe lub pyszną przekąskę w wegetariańskim stylu, p...
Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukacie prostego, ale smacznego sposobu na obiad z rybą w roli głównej? Zaopatrzcie się w halibu...
Gotowany na parze kalafior w stylu włoskim
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Przepis na kalafior na parze z włoską nutą z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom oryginalnyc...
Szybka kukurydza z chili
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Kukurydza to nie tylko kolby z wody serwowane na plaży czy popularny popcorn jedzony podczas sean...

Ciekawostki i porady

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gotowanie na parzeGotowanie na parze

Gotowanie na parze stało się modne już jakiś czas temu i wciąż wpisuje się w trendy. Jedno jest pewne – tego typu obróbka termiczna pozwala na przyrządzenie całej gamy produktów spożywczych. Sam proces jest błyskawiczny, a przygotowane w ten sposób jedzenie mieści się w kanonie prawidłowego odżywiania. Czy Ty też widzisz same zalety gotowania na parze? Nie wahaj się! Para buch i do dzieła!

Dla kogo?

Dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wartościowe posiłki. Dania gotowane na parze sprawdzą się znakomicie w jadłospisie osób stosujących delikatną dietę.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Przepisy na potrawy gotowane na parze sprawdzą się, zarówno jako te podane na obiad, jak i na kolację. Zadbaj o dobre posiłki dla siebie oraz dla całej swojej rodziny – włącz je na stałe do domowego menu!

Czy wiesz, że?

Gotowanie na parze to jeden ze zdrowszych sposobów serwowania żywności. Produkty przyrządzane na parze nie mają styczności z wodą, dlatego nie wypłukuje się z nich cennych składników odżywczych, takich jak witaminy i składniki mineralne. Co więcej, żywność nie traci naturalnej barwy. Ta metoda obróbki termicznej nie wymaga też użycia żadnego tłuszczu. Brzmi idealnie, prawda?

Dla urozmaicenia:

Do gotowania na parze można wykorzystać praktycznie każde warzywo. To także doskonała technika na przygotowanie ryby lub mięsa.